In een wereld waarin de technologische vooruitgang en het onophoudelijke tempo van het dagelijkse leven ons vaak overweldigen, groeit het verlangen naar een plek van rust en sereniteit. Dit is precies waar de eeuwenoude, maar tijdloze, wijsheid van feng shui op gericht is: het creëren van harmonie tussen mens en omgeving, een plek scheppen die het geluksgevoel verhoogt en waar je op kunt laden. Daarvoor heeft feng shui een aantal principes die we hieronder verder toelichten. Een woontrend die helemaal aansluit op de feng shui-principes is mangohout, en dan in het bijzonder de mangohout eettafel met rond tafelblad. In dit blog leest u waarom.

De principes van feng shui

Om harmonie te bereiken, gelooft de feng shui-filosofie dat onder andere de fysieke indeling van de ruimte heel belangrijk is. Maar dat is niet het enige. Het gaat ook om de samenwerking tussen de vijf elementen: water, aarde, hout, vuur en metaal, het creëren van een uitnodigende entree voor positieve energie, het vermijden van rommel en het strategisch gebruiken van kleuren en licht. Alle principes samen scheppen een omgeving die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook een oase van rust vormt.

De kracht van een mangohouten tafel

Mangohout zorgt vanuit feng shui gezien voor een krachtige stimulans van de energiestroom. Dit komt mede door de rijke, warme tinten van het hout. In tegenstelling tot lichte, bleke kleuren (die zorgen voor rust) wakkeren donkere, warme kleuren juist positieve energie aan. Daarnaast houdt een rond tafelblad van bijvoorbeeld een salontafel van zwart mangohout of een eettafel met ovaalvormig blad negatieve energie op afstand. De ronde vormen bevorderen de circulatie van chi, de levensenergie, die bij feng shui zo belangrijk is. De unieke nerftekeningen van het hout versterken tevens de verbinding met de natuurlijke wereld.

Laat een ronde tafel van mangohout het hart van je huis worden waar niet alleen maaltijden je voeden, maar waar ook de ziel wordt gevoed met positieve energie. Wanneer je je een beetje verdiept in de principes van feng shui, ontwerp je – zonder veel nieuwe spullen aan te schaffen – een gezonde, uitgebalanceerde leefomgeving.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.