Je hebt eindelijk een huis met een tuin, of je hebt al een tuin, maar die is wel aan een upgrade toe. Tegenwoordig wordt een tuin of buitenruimte steeds belangrijker. De vraag is, wat ga je ermee doen? Kies je voor gras of tegels? En ga je dan voor echt gras of kies je voor onderhoudsvrij kunstgras, bijvoorbeeld van gardensense.nl. Verder wil je vast het liefst een mooie tuin die in groei en bloei staat. Dit is eenvoudiger dan je waarschijnlijk denkt. 

Zorg voor je planten

Dat betekent dus dat je planten moet planten. Haal zaden bij het plaatselijke tuincentrum. Zoek uit welke soorten planten goed gedijen in het klimaat van je tuin. Als je ze een mooi plekje hebt gegeven, zorg er dan voor dat je ze regelmatig water geeft en de uitgebloeide bloemen weghaalt. Zo kunnen er nieuwe bloemen voor in de plaats komen. Doe dit wel voorzichtig, zodat de andere knoppen niet beschadigen. Pak een bloem tussen duim en wijsvinger en breek hem van de plant.

Verwelkom vogels in je tuin

Het voeren van vogels in je eigen tuin heeft iets magisch. Het vrolijke geluid van fluitende vogels kan je dag helemaal opvoeren. Schaf bij een tuincentrum een voerbak aan en zet deze op een open plek, let wel op dat je hem uit de buurt van roofdieren plaats. Verzamel dan zaden, vetbollen en vogelkoekjes. Je zult zien dat de vogels massaal je tuin in komen. Denk ook aan drinkwater een ondiepe schaal volstaat. Ververs het water regelmatig, maar voeg geen suiker of zout toe. 

Overweeg een vijver

Als je vogels misschien niet ziet zitten, kun je overwegen om een vijver te (laten) graven. Wat je hiervoor nodig hebt, is een open ruimte met veel licht. Een zonnige plek waar 4 tot 6 uur per dag zonlicht komt, is ideaal. Plaats wat vijverplanten en vul de vijver met regenwater. Na een paar maanden heb je zo een ecosysteem in je eigen achtertuin. 

Kies voor flexibele meubels

Het is de moeite waard om tijd te steken in het vinden van de beste tuinmeubels voor je buitenruimte. Probeer een wat kleinere tuin niet vol te zetten met meubels die een groot deel van het jaar niet gebruikt worden. Ga voor ruimtebesparende meubels. Er zijn stoelen, barkrukken en zelfs ligstoelen die op elkaar gestapeld kunnen worden. Zo kan je ze opbergen als ze niet worden gebruikt, dit is helemaal perfect als je beschikt over een wat kleinere tuin. Combineer het met een opklapbare tafel die je makkelijk aan de kant kan schuiven. Zo creëer je een prachtige tuin die bij je wensen past. Er zijn tal van mogelijkheden om te zorgen dat je tuin een fijne plek wordt. Of je nu kiest voor veel bloemen of kunstgras in de tuin, het wordt er heerlijk vertoeven. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.