Een matrasbeschermer kan eenvoudig bijdragen aan een langere levensduur van jouw matras. Deze beschermer wordt bovenop het bestaande matras gelegd. Vervolgens kan deze gemakkelijk wekelijks met het beddengoed mee gewassen worden. Een matrasbeschermer heeft talloze voordelen. Toch zijn er nog altijd te weinig mensen die hier daadwerkelijk gebruik van maken. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Daarom vind je hier 3 belangrijke redenen waarom ook jij een matt matrasbeschermer in huis zou moeten halen.

1.      Eenvoudig te wassen

Het reinigen van een matras is geen eenvoudig klusje. Toch is dit eigenlijk wel noodzakelijk om deze zo hygiënisch mogelijk te houden. Matrassen krijgen immers door de jaren heen heel wat te verduren. Huidschilfers, bacteriën en hele grote hoeveelheden vocht blijven zonder dat je het doorhebt in het matras zitten. Dat kan niet alleen gezondheidsproblemen veroorzaken, maar zorgt er mede voor dat het matras sneller aan vervanging toe zal zijn.

Met een matrasbeschermer is dit probleem eenvoudig op te lossen. Deze beschermer is veel gemakkelijker te reinigen dan een dik topmatras of je eigen matras. Bovendien vangt het voor een groot deel al het vocht, huidschilfers en andere bacteriën op. Veel matrasbeschermers beschikken zelf ook nog eens over een extra antibacteriële laag. Hierdoor worden dergelijke schadelijke stoffen eenvoudig afgestoten.

Matrasbeschermers kun je eenvoudig mee wassen met de rest van je beddengoed. Dit doe je op circa 60 graden. Zo weet je zeker dat al het huisstofmijt en de verschillende bacteriën gedood worden. Doe dit ongeveer wekelijks voor het beste resultaat.

2.      Geldbesparing op de lange termijn

De meeste matrassen zijn nou niet echt voordelig te noemen. Je betaalt vaak een relatief hoog bedrag. Dan wil je hier uiteraard ook wel zo lang mogelijk plezier van hebben. Dit vraagt ook de nodige onderhoud vanuit jouw kant. Wanneer je vergeet om het matras op de juiste manier te onderhouden, betekent dit namelijk ook dat deze veel sneller zal slijten en de levensduur drastisch zal inkorten. Met een matrasbeschermer bied je jouw matras de nodige verlichting. Vergelijk het maar eens met een goede kussensloop om jouw kussen. Hierdoor zal je kussen ook minder snel vies worden. Dat geldt ook voor je matras.

Doordat het matras minder snel slijt, zal je hierdoor ook nog eens de nodige jaren kunnen toevoegen. Op de lange termijn levert dit dan ook een fikse besparing op. Toch weer mooi meegenomen!

3.      Extra comfort

Naast de beschermende en hygiënische functie biedt een matrasbeschermer ook nog eens een extra laagje comfort. Hierdoor voelt jouw bedje nog fijner aan en zal je nachtrust nog meer verbeteren. Een matrasbeschermer is dan ook niet alleen de juiste keuze voor jouw matras, maar biedt jou ook nog eens de nodige voordelen. Meer comfort in de slaapkamer is immers belangrijker dan ooit.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.