Het industriële interieur is een interieurstijl waar velen zich, voordat het concept er überhaupt was, helemaal niet in konden vinden. Maar voor degene die deze stijl hebben ontdekt kan er gezegd worden dat zij blij zijn met de diversiteit die het brengt aan het interieur. Terwijl het normaliter wordt geassocieerd met een koud en oncomfortabel uiterlijk zeggen we nu dat het robuust en authentiek is. Maar hoe maak je een industrieel interieur huiselijk? In dit artikel vertellen we je meer over een aantal punten in huis die jij meer industrieel kan maken.

De stalen deur

Een mooie toevoeging of een begin van een industriële stijl is het hebben van stalen deuren. Met een stalen deur als toevoeging in plaats van de standaard houten deur of de deuren die meekomen met het huis, zorgen er al voor dat er een extra ‘edge’ is aan het interieur. Hierdoor zet je gelijk een toon en laat je zien niet bang te zijn voor veranderingen. Het laatste voornamelijk, omdat veel mensen hun deuren niet laten vervangen doordat deze het meest moeilijk vervangbaar zijn mocht je het toch niet leuk vinden. Maar een stalen deur is een echte ‘eye catcher’. Het is het eerste wat je ziet wanneer je een huis binnenloopt en het laatste als je naar buiten gaat. Een stalen deur kan daarom een goede toevoeging zijn als jij gaat voor dat industriële uiterlijk. Voor meer informatie over stalen deuren kan je gaan naar: https://stalen-deur.nu/

Stalen meubels

Ook de meubels in je huis kunnen een industrieel uiterlijk krijgen. Denk bijvoorbeeld aan metaal dat verwerkt is in een salontafel, eettafel of eetkamerstoelen! Met metalen meubels kom je een heel stuk verder als jij dat industriële uiterlijk wilt bereiken. Maar stalen meubels hoeven niet koud te zijn of er oncomfortabel uit te zien. Vaak worden industrieel gestijlde meubels gecombineerd met twee materialen: een houten tafelblad met stalen poten of eetkamerstoelen met leren zit- en leun vlakken maar stalen poten. Zo krijgt metaal een robuuster uiterlijk en kan het er niet alleen mooi uitzien, maar ook erg comfortabel. Daarnaast zijn meubels die met metaal zijn afgewerkt vaak erg duurzaam, doordat ze minder snel stuk gaan. Zo weet je zeker dat je meubels lang mee kunnen gaan! Ideaal dus!

Kleuren in huis

Metaal kan worden gebruikt in combinatie met verschillende soorten kleuren. Dit heeft het metaal/kleur goud al bewezen, deze is namelijk terug te vinden in glazen, borden, banken, tafels noem maar op! Staal is daar ook geen uitzondering op. Om een huis dat industrieel gestyled is met die ene mooie stalen deur, huiselijk te laten lijken kan je erover nadenken om meer kleur toe te voegen aan het huis. Denk bijvoorbeeld aan bruin, groen of geel. Wanneer een gehele muur in een specifieke kleur wordt geverfd die perfect past bij het industriële interieur kan het ervoor zorgen dat het hele huis opfleurt en zo er huiselijk uitziet!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.