Met whitewash schilderen kan je hele leuke dingen doen. Al is het alleen al omdat het eigenlijk overal voor geschikt is. Je kunt er de muren en vloeren mee aanpakken. Je kunt er echter net zo gemakkelijk de meubels mee aanpakken. Juist die veelzijdigheid maakt het zo interessant. Wanneer je net op jezelf gaat wonen, of wanneer je gaat verhuizen of verbouwen, kan het zeker interessant zijn om deze vorm van schilderen eens nader te bestuderen. Op deze plek vind je de nodige informatie hierover. Je kunt er dan direct zelf mee aan de slag.

Whitewash voor een andere uitstraling

Wat je vooral doet als je voor whitewash kiest, is de uitstraling veranderen. Je kunt het het best omschrijven als gebleekt. Denk daar eens over na. Je krijgt een soort witte waas over je muur of vloer door het toe te passen. Dit kan natuurlijk heel mooi staan. Zeker ook wanneer je bedenkt wat dit doet voor het licht in je woning. Dit is juist ook een reden waarom veel mensen ervoor kiezen. Het is altijd fijn om de mogelijkheid te hebben alles wat lichter en luchtiger te maken in je eigen woning als bewoner.

Combineren met andere zaken

Whitewash kan je ook doen op bijvoorbeeld slechts één muur in de ruimte. Op de andere muren kies je dan voor andere opties. Een leuke optie voor combineren is kurk op rol. Wanden met kurk bekleden geeft ook een leuk effect. Zeker wanneer je kurk in een wat lichtere tint kiest, kan je er zeker van zijn dat dit goed bij elkaar past. Zo geef je je woning een hele mooie en moderne uitstraling. Alleen al door de muren op een andere manier te bekleden en kleuren. Dit is wel heel gemakkelijk om te doen natuurlijk.

Gebruiken op de meubels

Het is natuurlijk ook een manier om je meubels een nieuw leven te geven. Misschien voldoen ze eigenlijk niet meer in de huidige kleur of staat. Dan is het belangrijk om er zelf het nodige aan te doen om ze een tweede leven te geven. Dit is natuurlijk ook goed voor de duurzaamheid. Met behulp van whitewash is dat geen enkel probleem. Het leuke is zelfs dat je op deze manier kan zorgen dat alles er weer fris uitziet. Zet er een leuke plant zoals een olifantsoor bij en je voelt je weer op je gemak.

Let op de ondergrond

Wat voor de muren en vloeren ook wel geldt, geldt voor de meubels eigenlijk nog meer. Als je whitewash gaat toepassen is het belangrijk om goed op de ondergrond te letten. Het gaat dan niet zozeer om het materiaal, maar vooral om de kleur die gebruikt is. In dat opzicht is het soms ook slim om het eerst een beetje op te schuren. Dit geeft je in ieder geval de zekerheid dat het gebruik van de speciale verf ook wel de uitwerking heeft waar je op zit te wachten. Dit is uiteindelijk wel de belangrijkste zaak.

Leren over de verschillende technieken

Het is goed om te beseffen dat er verschillende technieken zijn voor het toepassen van whitewash. Dit kan ook voor verschillende effecten zorgen. In dat opzicht is het dus goed om ook eens te kijken welke kanten je er allemaal mee op kan. Leer meer over de techniek die jou het meest aanspreekt en zorg op die manier dat je de meubels, muren en vloeren krijgt waar je van droomt. Je zal zien dat dit wel heel goed kan passen bij allerlei soorten interieurvormen. Dat is uiteindelijk wel ook wat de belangrijkste zaak hierin is.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.