Met de sleutels in de hand open je de voordeur van jouw nieuwe woning. Een spannend moment. Helaas is er geen tijd om te genieten van dit moment, want er moet nog veel gebeuren voordat je hier daadwerkelijk kunt wonen. Een veelgehoord probleem in veel nieuwe woningen is het gebrek aan ruimte. Maar hoe los je dit probleem op?

Hoewel ruimtegebrek in de meeste woningen voor zal komen zijn de meningen over een mogelijke oplossing verdeeld. Zo zijn er mensen die geloven dat enkel een paar extra kasten plaatsen voldoende is, terwijl anderen juist van mening zijn dat dit de rest van de ruimte in huis beperkt en dus niet gewenst is. Hoe jij hier ook in mag staan, met de volgende tips creëer je in elk geval voldoende opbergruimte om jouw woning fijn in te kunnen richten!

Meer opbergruimte in de slaapkamer

In de meeste woningen is er sprake van dezelfde indeling. De volwassenen krijgen de grootste slaapkamer en de kinderen op basis van hun leeftijd de kleinere slaapkamers. Hierbij geldt meestal dat de oudste van de kinderen de grootste slaapkamer heeft. Opbergruimte in de grootste slaapkamers creëren is vaak niet zo lastig. Hier kan je gemakkelijk extra kasten plaatsen. Maar hoe doe je dit in de kleinste kamertjes?

Allereerst is het belangrijk om multifunctionele meubels gebruiken. Slaapt je kind in het kleinste kamertje? Kies dan voor een hoogslaper met bureau. Zo beschik je over een bed en bureau die dezelfde ruimte in beslag zullen nemen. Hierdoor blijft er meer ruimte over en is de kamer van alle gemakken voorzien.

Is er zelfs sprake van ruimtegebrek in de eigen slaapkamer? Lukt het bijvoorbeeld zelfs niet om de prachtige sieraden van ti sento op te bergen? Wees dan creatief bij het zoeken naar opbergruimte. Beschik je over een hoog bed? Plaats dan plastic lage bakken onder het bed, ideaal om grote items zoals laarzen, dekbedden en beddengoed op te bergen. Schaf tevens bakjes aan om sieraden in te bewaren en plaats deze in de al bestaande kledingkast. Door creatief om te gaan met de nu al aanwezige ruimte, bespaar je zowel ruimte als geld.

In de woonkamer

In de woonkamer zijn er talloze mogelijkheden om meer opbergruimte te creëren. Hierbij is het vooral van belang om de juiste keuzes te maken bij de aanschaf van nieuwe meubels. Zo zijn er tegenwoordig salontafels met extra lades verkrijgbaar of televisiemeubels die ook nog eens extra ruimte bieden voor het stallen van Dvd’s of andere zaken. Wees ook erg selectief bij het inrichten van de woonkamer. Welke spullen heb je écht nodig en wat kan je beter laten? Wellicht zijn er ook meubels en accessoires uit je oude woning die beter verkocht, weggegeven of – indien kapot – weggegooid kunnen worden. Hou je niet vast aan oude spullen en begin met een schone lei.

Opbergruimte in de keuken

Niet iedereen is gezegend met een even grote keuken. Daarom is het belangrijk om creatief om te gaan met de ruimte die er wél is. Gebruik daarom niet alleen de keukenkastjes, maar probeer ook met de hoogte in de keuken te werken. Plaats bijvoorbeeld extra planken buiten ooghoogte. Hier kun je spullen op plaatsen die slechts incidenteel worden gebruikt. Zo bespaar je ruimte in de kastjes en hoef je deze items niet elders in huis op te bergen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.