Heb je een kamer over, die je graag wilt inrichten als hobbykamer? Dan is het leuk om je te oriënteren op hoe je die vorm zou willen geven. Met verschillende meubelen en materialen kun je je hobbykamer omtoveren tot een mooi geheel die perfect bij je wensen aansluit. In dit artikel inspireren we je graag voor massief houten meubelen van een wel heel bijzondere houtsoort: steigerhout! Daarmee kun je niet alleen je tuin prachtig aankleden, maar ook je interieur mee inrichten. Benieuwd hoe je dat doet? Wij laten het je zien!

Een comfortabel bureau om aan te werken

Een belangrijk onderdeel van je hobbykamer is het bureau of de werkbank. Daar kun je comfortabel aan zitten en werken aan je hobby. Je kunt de kamer ook gebruiken als thuiswerkkamer, wanneer je werk die mogelijkheid biedt! Belangrijk bij de aanschaf van een bureau is dat deze ergonomisch verantwoord is en een mooi werkvlak biedt, dat voldoet aan jouw eisen. Daarnaast is natuurlijk ook het uiterlijk van belang. Een steigerhout bureau scoort op alle gebieden goed. Dit hout heeft een mooie, robuuste uitstraling en een natuurlijke look, waardoor het het goed doet in elk interieur. Je kunt van deze houtsoort van alles laten maken. Zo kun je een bureaukast aanschaffen met voldoende opbergruimte, of een bureau met lades.

Meer opbergruimte creëren

Een ander belangrijk onderdeel van elke hobbykamer is kastruimte. In een rommelige kamer kan niemand zich goed concentreren. Dit probleem los je op door meer opbergruimte in de kamer te scheppen, bijvoorbeeld in de vorm van een steigerhouten kast of opbergkist. Zo geef je al je hobby-spullen en -benodigdheden een vaste plek, en kun je ze altijd weer netjes opbergen wanneer je klaar bent. In een vak in de kast of een afgesloten lade krijgen al je spullen een plek, waardoor ze niet direct in het zicht staan wanneer je er niet mee bezig bent. En dat biedt rust!

Steigerhout is eeuwig populair

Steigerhout is niet voor niets al jarenlang in de mode, en zal ook niet snel uit de mode gaan. Met zijn opvallende vergrijsde kleur en karaktervolle look is een meubel van steigerhout een ware verschijning in elk interieur. Wist je dat je er niet alleen kantoormeubelen, maar ook mooie bedden zoals halfhoogslapers van steigerhout en zelfs eettafels van kunt laten maken? Met een beits of lak kun je het hout een andere uitstraling geven, wanneer je bijvoorbeeld valt op een mooie whitewash of greywash. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.