Wie voor het eerst op zichzelf gaat wonen heeft veel aan oude kasten. Maar natuurlijk zijn ook andere oude meubelen meer dan welkom. Wat je vaak zal merken is dat de kasten en andere meubelstukken van vroeger veel meer robuust zijn dan de modellen van nu. Wat dus ook betekent dat ze veel langer meegaan. Je kunt ze op allerlei plekken vinden, bijvoorbeeld bij een goede kringloopwinkel. Om je een idee te geven van wat je er allemaal mee kunt, vind je op deze plek wat informatie over dit soort kasten op een rij.

Oude kasten in sierlijk design

Veel oude kasten worden gekozen vanwege het ontwerp. Het lijkt soms wel alsof er vroeger meer oog voor detail was in de meubelmakerij. Dat is zeker aan de kasten goed te zien. Die zitten dan vol met mooie sierlijke details. Wat ze dan ook weer een stuk aantrekkelijker maakt om in huis te plaatsen. Doordat ze zo sterk en stevig zijn, kunnen ze na al die jaren nog altijd even goed eruitzien. Dit is dus in ieder geval aantrekkelijk om te weten. Wanneer je hier ook andere goede items bij kan vinden, is dat aantrekkelijk.

De kasten een opknapbeurt geven

Soms zijn de oude kasten nog wel bruikbaar, maar kunnen ze nog wel een kleine opknapbeurt gebruiken. De handgrepen zijn bijvoorbeeld aan vernieuwing toe. In dat geval is het misschien een idee om leren handgrepen te gebruiken. Dit staat heel mooi op dit soort kasten. Het is vooral zo wanneer je een dressoir of voorraadkast hebt met veel laadjes en deurtjes. De handgrepen van leer hebben natuurlijk ook een klassieke uitstraling, ook wanneer ze nog maar net nieuw zijn. Bovendien kan je die dan zelf heel gemakkelijk erop aanbrengen. Dat is natuurlijk helemaal ideaal.

Combineren met andere elementen

Het leuke aan het kiezen voor oude kasten wanneer je net op jezelf gaat wonen, is dat het goed past in een mooie retrolook. Je kiest bijvoorbeeld ook voor een retro deurbeslag om die reden. Ook allerlei andere accessoires en items kies je op basis van de klassieke uitstraling. Dit kan je zelfs doorvoeren tot en met het servies aan toe. Op die manier kan je dus een look uit een bepaalde periode heel gemakkelijk in je eigen huis neerzetten. Zonder dat het je veel hoeft te kosten om dit voor elkaar te krijgen. Dit is leuk.

Alle soorten kasten bekijken

Het is leuk om de verschillende soorten kasten eens te bekijken. Vooral het dressoir is al lange tijd erg populair in deze categorie. Er zijn nog altijd heel veel mooie dressoirkasten te krijgen die de moeite waard zijn. Specialisten knappen ze ook op om ze weer optimaal bruikbaar te maken bij verkoop. Een andere populaire optie is de voorraadkast. Al wordt daar ook regelmatig de klassieke medicijnkast voor gebruikt. Deze grote kasten staan heel mooi midden in een kamer en je kunt er eigenlijk alles in kwijt. Ze zijn dus ook gewoon mooi om te zien.

Oud, maar nieuw

Er is ook een andere trend te zien als het om oude kasten gaat. Het is ook zo dat een aantal designers de ontwerpen van de oude kasten heeft bemachtigd en nieuwe kasten maakt met die oude look. Daardoor is het wel voor veel meer mensen bereikbaar geworden om die oude robuuste modellen te pakken te krijgen. Ook al zijn ze net nieuw, ze zien er toch uit zoals ze eruit horen te zien na vele jaren van gebruik. Dit is natuurlijk een leuke ontwikkeling om in de gaten te houden. Je vindt ze op allerlei plekken.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.