Op zoek naar een nieuwe tafel? Overweeg dan eens om voor een mangohouten tafel te kiezen. Mangohout is een houtsoort die de afgelopen jaren eigenlijk steeds populairder is geworden in het interieurdesign. Het is een houtsoort die bekend is om de duurzaamheid, maar ook om de unieke esthetische eigenschappen. Het wordt onder andere gebruikt voor het maken van meubels, waaronder ook tafels. Ben jij dan ook op zoek naar bijvoorbeeld een houten ronde eettafel, dan vertellen we je graag waarom het een goed idee is om een tafel van mangohout aan te schaffen.

Om te beginnen: wat is mangohout eigenlijk?

We gaan geen geheim verklappen als we je vertellen dat mangohout van een mangoboom komt. Deze boomsoort groeit vooral in tropische en subtropische gebieden. Denk bijvoorbeeld aan India, Zuidoost-Azië en bepaalde delen van Afrika en Zuid-Amerika. Dit zijn bomen die geteeld worden vanwege hun fruit. Maar als ze dan geen vruchten meer dragen, worden ze gekapt voor het hout. Op deze manier is er geen verspilling. Zo is mangohout een goede, milieuvriendelijke keuze.

De opvallende kenmerken van mangohout

Er zijn meerdere redenen op te noemen waarom mangohout opvalt. Zo staat het bekend om de warme, rijke kleurschakeringen. Deze variëren van goud- en geeltonen tot dieper bruin. Zelfs roze-achtige tinten zijn hierbij niet uitgesloten. Doordat elk stuk mangohout een uniek patroon heeft, zijn geen twee tafels precies hetzelfde. Zo haal je met een tafel van mangohout altijd een uniek stuk in huis! Mangohout is ook een zeer sterke houtsoort. Hierdoor is het heel duurzaam en goed bestand tegen slijtage. Je hoeft niet bang te zijn voor krassen en deuken, zodoende is dit een materiaal dat ideaal is voor meubels die elke dag worden gebruikt.

Een andere mooie eigenschap van mangohout is het feit dat dit materiaal eenvoudig te bewerken is. Het kan daarbij ook in verschillende stijlen worden afgewerkt, van rustiek tot modern.

Waarom zou je kiezen voor een tafel van mangohout?

We kunnen je meerdere redenen geven waarom een eetkamertafel die ovaal is van mangohout een goede keuze is.

  • Milieuvriendelijkheid: zoals we je hiervoor al vertelden, worden mangobomen pas gekapt als ze geen vruchten meer produceren. Zodoende is dit een zeer duurzame, milieuvriendelijke optie. Als je kiest voor mangohout ondersteun je de circulaire economie en zorg je ook dat er minder hout wordt verspild;
  • Unieke esthetiek: daarnaast heeft mangohout een geheel eigen, unieke charme. Het bezit een natuurlijke variatie qua kleuren en patronen, zodat elke mangohouten tafel uniek is;
  • Duurzaamheid: dat een tafel van dit hout zeer sterk is, waardoor je er jarenlang van kan gaan genieten, is natuurlijk mooi meegenomen!
  • Weinig onderhoud: ook hoeft de tafel daardoor niet vaak onderhouden te worden. Af en toe even afstoffen of er met een natte doek overheen, is eigenlijk wel genoeg;
  • Trendgevoeligheid: mangohout is een houtsoort die zeer trendgevoelig is. Met een tafel van dit hout breng je een modern, eigentijds element naar je inrichting.

Waar moet je op letten als je een mangohouten tafel koopt?

Heb je de keuze gemaakt om een mangohouten tafel te kopen, dan raden wij je aan om bij het kiezen van een tafel wel op een aantal dingen te letten. Zo is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van het hout. Dit moet namelijk goed gedroogd en behandeld zijn, zodat je niet bang hoeft te zijn dat het krom gaat trekken of gaat scheuren. Ook de afwerking van het hout is belangrijk. Als een tafel goed is afgewerkt, dan heeft hij een glad oppervlak waar geen ruwe plekken of splinters op zitten. Check vooral ook even de verbindingen, zodat je weet dat de constructie stevig genoeg is. De prijs die je voor je tafel moet betalen is natuurlijk ook belangrijk.

Een mangohouten tafel in je inrichting

Met een tafel van mangohout kies je voor een meubelstuk dat functioneel is, maar dat er vooral ook mooi en stijlvol uitziet. Het is een verrijking voor je interieur. Het heeft unieke esthetische kenmerken, is duurzaam en milieuvriendelijk en het is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een trendy, verantwoord meubelstuk.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.