Dubbel glas is bijna niet meer weg te denken uit moderne huizen. Het heeft veel voordelen voor zowel veiligheid, je portemonnee en nog veel meer. Wij leggen je in deze blog graag uit wat de voordelen zijn. Lees snel verder. 

  1. Duurzaam 

Als je kiest voor thermopane dan kies je ervoor om de warmte te isoleren. Hierdoor verbetert de isolatiewaarde van de woning en kun je flink wat energie besparen. Ook zorgt dubbel glas ervoor dat er minder CO² wordt uitgestoten. Dit kan het comfort van je woning verhogen. 

  1. Geld besparen 

Doordat dubbel glas de isolatiewaarde van de woning verhoogt, kan er meer rendement worden behaald op je woning. Geen hoge energierekeningen meer; je zal gelijk merken wat voor verschil dubbel glas kan maken. Met het installeren van dubbel glas kan je maar liefst honderden euro’s per jaar besparen. En dat is zeker de investering waard!

  1. Fijn klimaat in huis 

De temperatuur in huis kan moeilijk te reguleren zijn als je woning of de ramen niet goed geïsoleerd zijn. Door het gebruik van twee glasplaten, dubbel glas, krijg je verbeterde isolatie. Door de betere isolatie kun je de temperatuur stabiliseren in je huis. Zo heb je altijd een aangename temperatuur! 

  1. Bestand tegen verschillende weersomstandigheden 

Je kent het vast; ramen die beslaan. Het kan leiden tot grote ergernis als dit vaak gebeurt. Met dubbel glas is dit verleden tijd. Door de hoge isolatiewaarde is dubbel glas minder gevoelig voor wisselende weersomstandigheden. Dat is met het wisselvallige weer in Nederland wel zo handig! 

  1. Inbraakwerend

En als laatst maar niet geheel onbelangrijk; de ramen werken inbraakwerend. Dubbelglas is bestand tegen ongeveer 70 slagen met een bijl. Hierdoor kun je makkelijk inbrekers buiten de deur houden. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Check dan dit! 

Bij GlasGigant bieden wij een breed aanbod aan verschillende soorten glas. Denk aan enkel en dubbel glas of voorzetramen. Al het glas wordt op maat gemaakt in onze glasfabriek en krijg vervolgens de CE markering en de KOMO keur. Zo ben je zeker van goede kwaliteit. Bestel nu gemakkelijk en snel online!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.