Een nieuwe steigerhouten bank klinkt toch een beetje alsof je de bouwvakkers meegeleverd krijgt. Of misschien geprikt gaat worden door een losse spijker. Toch is dit helemaal niet waar. Natuurlijk is de naam van steigerhout afkomstig uit de bouw, waar de planken als loopplanken op een steiger gebruikt worden, maar tegenwoordig wordt deze plank ook vaak gebruikt in woningen en tuinen. Er kan namelijk veel meubilair van worden gemaakt zoals banken, stoelen, kasten en tafels. Maar waarom kiezen mensen nou een houtsoort dat oorspronkelijk voor steigers is bedoeld?

Waarom steigerhout en steigerplanken?

De vraag naar steigerplanken is de afgelopen jaren erg toegenomen. Dit komt doordat meer design meubels van dit soort hout worden gemaakt. Dit komt doordat steigerhout van zichzelf een stoere, natuurlijke en warme uitstraling heeft. Perfect voor een industriële look dus. De planken worden veel gebruikt om zelf meubels mee te maken, denk aan loungebanken of zelfs bedden. Eigenlijk kan je alle kanten op met steigerhout. Plus met de juiste behandeling gaat steigerhout ook jarenlang mee, wat het een duurzame keuze maakt. 

De voordelen van steigerhout en steigerplanken

Steigerhout en steigerplanken hebben een hoop voordelen. Ten eerste is steigerhout een robuuste houtsoort, dit betekent dat het erg stevig is en dus tegen een stootje kan. Verder is steigerhout geschikt voor zowel binnen als buiten. Wat handig is om er een mooie robuuste loungeset van te maken. Verder is het een goedkope houtsoort, wat voor iedereen fijn is. Daarnaast is het ook nog een onderhoudsvriendelijk en makkelijk te bewerken. Plus het is ook een makkelijke houtsoort om te verwerken, en is behandelbaar met een steigerhout beits. Dit is een afwerking middel om steigerhouten meubels een nostalgische afwerking te geven, waardoor het hout een doorleefde uitstraling krijgt. 

Wat valt te combineren met steigerhout?

Steigerhout wordt dus veelal gebruikt als meubelplank, andere planken, zoals de douglas en vurenhout, vallen goed te combineren met originele steigerplanken. De douglas en vurenhout zijn, net zoals de steigerhouten planken, fijn bezaagd en vallen hierdoor goed te combineren. Maar als jij liever een wat minder robuuste uitstraling wilt, dan kan je de planken naar wens laten schaven, waardoor ze precies op de juiste maat komen en gladde zijden krijgen. Hierdoor lijken de planken wat minder robuust.En als jij jouw steigerhout buiten laat staan is het handig om het hout te laten verduurzamen, dit wordt gedaan door het hout te impregneren, dit verlengt de levensduur van het hout aanzienlijk. 

Hoe kan je het hout monteren?

Ben je helemaal om en vraagt je jezelf al af hoe je het hout kan monteren en waarmee? Dan raden wij u aan om te kijken bij Huisman.nl waar huisman Gemert handige bevestigingsmaterialen te bieden heeft. Zo heeft hij belangrijke ijzerwaren in het assortiment, waarmee je het hout makkelijk kan monteren, maar ook balken en palen die goed te combineren zijn met steigerplanken. 

Dus, ben je helemaal klaar voor een robuuste bank, kast of tafel? Of heb je juist behoefte aan een goede buitentafel, loungeset of buitenstoelen. Kijk dan snel op huisman.nl voor een ruim assortiment aan steigerhout. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.