Zodra je op jezelf woont, is het handig om wat klushulpjes in huis te hebben, zoals een laser afstandsmeter. Zo’n meter is ervoor bedoeld om stukken makkelijk op te meten. Op die manier kun je nog nauwkeuriger meten. Zeker als je vaak bezig met klussen, ben je regelmatig dingen aan het opmeten. In plaats van een rolmaat of meetlat kun je dus ook een digitale afstandsmeter gebruiken. Meer hierover lees je in dit artikel.

Een recht resultaat met een afstandsmeter

Met een digitale afstandsmeter van afstandmetershop.nl hoef je niet meer zelf op de hurken om dat hoekje op te meten. Met een laserafstandsmeter is het enigste wat je hoeft te doen, het drukken op een knop. Verder heb je ook minder kans op het maken van een meetfout. Het apparaat meet de afstand tussen twee punten met een laserstraal. Je kunt de afstandsmeter bijvoorbeeld vast zetten op de muur en dan richten op het punt dat je wilt meten. Doordat de laser wordt teruggekaatst kan de afstand worden gemeten. Vervolgens verschijnt er op het display wat de maten zijn. Je kunt de afstandsmeter ook buitenshuis gebruiken. Dit komt omdat ze niet zo sensitief zijn voor externe invloeden. Hierdoor kun je dus nauwkeuriger meten. Maar naast het meten van afstanden zijn afstandsmeters op veel meer manieren bruikbaar.

Hoe gebruik je een laser afstandsmeter?

Naast dat je ‘normale’ maten kunt meten met een afstandsmeter heeft deze ook een oppervlakte functie. Op die manier kun je dus bepalen hoeveel je van een bepaalde vloer moet bestellen of hoeveel stucwerk je moet inslaan. Verder is het ook mogelijk om de hoogte te bepalen van je dak. Ook bepaal je er gemakkelijk de maten van je hekwerk mee. Zo’n afstandsmeter werkt op batterijen of je moet er een accu in plaatsen. Het komt zelden voor dat de accu moet worden vervangen of opgeladen.

Het bereik van de afstandsmeters ligt tussen de 40 en 300 meter. Hierdoor hoef je dus niet meer op een ladder te staan om ergens de hoogte van te bepalen. En anders zat je ook vast aan het feit dat de rolmaat niet zo lang is maar met een afstandsmeter is dit geen beperking meer. Daarnaast is het ook niet meer nodig om zelf dingen uit te rekenen. De meter zal de oppervlaktes en inhouden voor jou berekenen. Verder hoef je je ook geen zorgen te maken over regen als je buiten in het veld aan het werk bent. Dit komt omdat de afstandsmeter spatwaterdicht is. Ook is het mogelijk om een afstandsmeter met een ingebouwde camera aan te schaffen. Daarmee kun je dan tot 300 meter overbruggen.

Om antwoord te geven op de vraag: ‘Hoe gebruik je een laser afstandsmeter’? is het antwoord, eigenlijk simpel. Je drukt op de knop en de meting wordt voor je uitgevoerd.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.