Gashaarden zijn er in alle soorten en maten. Er is bijna teveel keus om op te noemen. Als we alleen al kijken naar de verschillende uitvoeringen van bijv. inbouw, inzet, vrijstaand, gevel- of vrijhangend. Er zijn zoveel verschillende gashaarden dat het kiezen van het juiste model vaak een echte uitdaging is. En dan hebben we het nog niet eens over de uitstraling. Wilt u juist een klein, groot, klassiek, modern, tweezijdig, driezijdig, front of juist een doorkijk-gashaard.

Wij van Haardenexpert snappen heel goed dat het u door de bomen het bos niet meer ziet. Heeft u advies nodig welke gashaard het meest geschikt is voor uw situatie? Neem dan contact met ons op of bezoek onze website.

Daarom kiest u voor een gashaard

De hedendaagse gashaard heeft erg veel voordelen of pluspunten. Sinds de komst van de centrale verwarmingsinstallatie (jaren ’70) heeft de haard eigenlijk al een andere functie gekregen. Waar deze in die tijd nog echt werd gebruikt als verwarmingsbron om de woning te verwarmen werd de gashaard later, na de opkomst van de CV, steeds meer gebruikt als sfeerhaard. En dat is wellicht nog steeds de belangrijkste reden om een haard aan te schaffen. Want wie wil nu niet kunnen genieten van heerlijk vlammenspel, knapperend vuur en gewoon al de romantiek die er bij ontstaat?

Alle voordelen op een rijtje

De gashaarden van deze tijd hebben veel overeenkomsten met elkaar. Echter er zijn nog wel verschillen de aspecten waar een fabrikant zich op richt. Waar de ene fabrikant zich helemaal heeft gefocust op de finetuning van een houtset is de andere leverancier meer bezig geweest met een gloeieffect of juist het vlammenspel. Wat het mooiste is hangt helemaal af van uw situatie, smaak en voorkeuren.

Maar dit hebben de gashaarden (bijna) allemaal:

– Een vuurbeeld met echt op en neergaande vlammen, – Vlammen die uit de houtblokken komen i.p.v. uit de bodem, – 3-dimensionaal vuurzicht door verschillende branders, – Decoratieve houtblokken die bijna niet meer van echt hout zijn te onderscheiden, – Een gloeieffect door middel van led-verlichting op de bodem van de kachel, – Het vermogen dat maximaal te reguleren is.

Meer informatie?

Bekijk ons assortiment gashaarden op onze website. Gashaard kopen? Neem direct contact op met de Haardenexpert van Nederland, wij maken graag een scherpe aanbieding voor u.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.