Ben je op zoek naar een nieuwe houten vloer voor je woning, dan pas kom je erachter hoe groot de keuze hierin is. Bedenk dus eerst vooraf waarnaar je op zoek bent en aan welke voorwaarden een houten vloer moet voldoen in jouw woning. Wil je een houten vloer maar wil je die niet volledig verlijmen of misschien mag dat wel niet omdat je een huurwoning hebt? Heb je vloerverwarming? Heb je een oud huis met houten draagvloeren? Kies dan voor een parketvloer. De planken worden hierbij uit diverse houtlagen opgebouwd waarbij de toplaag meestal van extra terug gedroogd eiken is.

Lamelparket

Je denkt hierbij waarschijnlijk direct aan een patroonvloer zoals visgraat, maar er is ook lamelparket. Deze vloer bestaat uit planken die de uitstraling hebben van een massieve planken vloer. Op dit moment is dit de meest verkochte houten vloer, voornamelijk omdat de meeste woningen zijn of worden voorzien van een vloerverwarming- en/of koelsysteem.

Verschillende soorten parketvloeren

Ook een lamelparket is te koop in verschillende maten, diktes en toplagen en kwaliteiten. Zo zijn er de select vloeren maar ook de rustieke vloeren. De rustieke vloeren met noesten passen perfect in elk modern interieur. Lamelparket kan ook worden behandeld zodat de vloer verouderd, gerookt, geschaafd of geborsteld kan worden. Hierdoor komt de vloer nog meer tot zijn recht en wordt een kleurbehandeling met was olie nog intensiever. De mooiste natuurlijkste behandeling is met was olie. De olie benadrukt de tekeningen van het hout en zorgt ervoor dat de vloer vocht en vuilwerend is. Bij goed onderhoud heb je jaren plezier van deze mooie parketvloer.

Wat hier boven staat beschreven over het lamelparket geld eigenlijk voor elke parketvloer. De bekendste parketvloer is de visgraatvloer. Op dit moment ook één topper. Vooral met de wat bredere en lagere visgraatdelen. Ook deze zijn er in rustieke klassen. Zo krijgt de klassieke vloer een robuuste en eigentijdse uitstraling. Een lust voor het ook in elk interieur.

Wat zijn de voordelen van een parketvloer?

 • Een parketvloer staalt warmte en comfort uit.
 • De vloer is verschillende houtsoorten te koop.
 • Een lamelparketvloer kan zwevend gelegd worden, hierdoor is deze vloer ook goed zelf te leggen.
 • De vloer kan op vloerverwarming geplaatst worden, let dn wel even op de totale dikte van de plank.
 • Een parketvloer is als plankenvloer te koop maar ook in veel verschillende patroonvloeren.
 • Een parketvloer past zowel in een klassiek als ook in elk modern interieur.
 • Ook een parketvloer kan opnieuw geschuurd en behandeld worden.
 • Bij goed onderhoud kan een parketvloer tientallen jaren meegaan.
 • Parket geeft een meerwaarde aan de woning.

En zijn er ook nadelen aan een houten parketvloer?

 • Een parketvloer (lamelparket uitgesloten) kan het beste door een parketteur gelegd worden.
 • Een parketvloer vergt enig onderhoud.
 • Parket is niet geschikt voor vochtige ruimtes.

Waar koop je een mooie en goedkope parketvloer?

Ga hiervoor naar Bebo Parket. Je vind er een uitgebreid assortiment parketvloeren, zowel de lamelparketsoorten als ook de patroonvloeren. Deze vloeren worden kant en klaar verkocht of kunnen helemaal naar wens behandeld en afgewerkt worden.

Daarnaast heeft Bebo zijn eigen bezorg- en legservice zodat je alles bij één bedrijf snel en gemakkelijk kunt regelen. Wil je meer informatie en wil je de vloeren zien, kom dan naar de fabriek. Je kunt ook eerst bellen 0546-750238 of mailen naar info@beboparket.nl

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.