Een vloer uitkiezen is een moeilijke en belangrijke taak. De vloer vormt de basis van een ruimte en is zeer bepalend voor de sfeer die een ruimte afgeeft. Een populaire vloer, is de houten vloer. Een houten vloer geeft een huis niet alleen meer karakter, maar ook een warme en doorleefde aanblik. Met een houten vloer creëer je direct meer sfeer in een ruimte en maak je van je huis een thuis. Ben jij geïnteresseerd in de aanschaf van een houten vloer? Lees dan zeker verder. Wij vertellen je meer over de houten vloeren die er zijn en hoe je deze moet onderhouden.

Een houten vloer onderhouden

Een houten vloer heeft onderhoud nodig. Het beste kunt je houten vloeren schoon houden door met een lauw sopje waar een speciale houtzeep in zit de vloer schoon te maken. Deze speciale houtzeep bevat speciale oliën waardoor het hout beschermt en gevoed wordt. Het is geen geheim dat hout werkt. Dit houdt in dat houten vloeren reageren op de wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Hier reageert een houten vloer op door te krimpen of uit te zetten. De werking van hout wordt geminimaliseerd bij een meerlaagse parketvloer. Dit komt doordat de tussenlagen bij deze vloer haaks op elkaar liggen.

Houten vloer

Alternatief op de houten vloer

Een alternatief op de echte houten vloer, is de kunststof vloer. Kunststof vloeren zitten vandaag de dag zo in elkaar dat zij met elke kleurnuance, elk motief en elke structuur gemaakt kunnen worden. Zo ook de hout look. Een kunststof vloer is nauwelijks van een echte houten vloer te onderscheiden. Een groot voordeel van een kunststof houten vloer is dat ze een stuk gemakkelijk zijn wat betreft onderhoud en jarenlang mee gaan. Natuurlijk zitten er aan een kunststof vloer ook nadelen ten opzichte van een houten vloer. Laat je hierover goed informeren om erachter te komen welke vloer het best bij jou past.

Houten vloer kopen

Wil jij een houten vloer aanschaffen? Laat je dan inspireren en informeren door BeBo Parket. Zij hebben een uitgebreid aanbod vloeren, waaronder houten vloeren. De specialisten van deze partij helpen je graag verder in de aanschaf van de perfecte vloer voor jou.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.