Eigenlijk moet elke badkamer een badrekje hebben. Je kunt hier heel gemakkelijk gebruik van maken. Er is namelijk veel meer mee mogelijk dan je altijd al dacht. De klassieke rekjes waren immers vooral om wat badspullen op kwijt te kunnen. Dat is tegenwoordig echter wel anders. De verschillen tussen de oude en de nieuwe rekjes verkennen is in ieder geval een leuk idee. Zo is het beter mogelijk voor jezelf om een keuze te maken voor het rekje dat past bij jou en jouw badkamerinterieur. Gelukkig zijn er heel veel verschillende opties in dat opzicht.

Het klassieke badrekje gebruiken

Het klassieke badrekje gebruikte je vooral om je badspullen op kwijt te kunnen. Het was wel zo gemakkelijk om soepel naar bijvoorbeeld je zeep of je shampoo te kunnen grijpen. Al werd ook in de oude tijden al gebruikgemaakt van de rekjes om bijvoorbeeld een glas wijn op te kunnen zetten. Ook toen werd het bad immers al ter ontspanning gebruikt. Het is fijn om te zien dat deze klassieke rekjes nog altijd in omloop zijn. Heb je een retrolook in huis? Dan is dit het soort rekje dat je nodig hebt. Dit past mooi bij retro deurbeslag.

De moderne mogelijkheden verkennen

Het moderne badrekje zit anders in elkaar. Het is namelijk zo dat het rekje tegenwoordig meer wordt gebruikt als een soort extra tool om te ontspannen. Zo komen de moderne rekjes met een standaard voor een tablet. Of om een boek op te plaatsen. Dit is wel heel fijn, want zo kan je er veel beter gebruik van maken wanneer je eens een lekker lang bad wilt nemen. De moderne rekjes zijn daarentegen vaak wel wat strakker van design. Zoals je dit mag verwachten van moderne items. Let daar dus wel ook op.

Gemaakt van verschillende materialen

Het leuke aan het badrekje is dat deze van verschillende materialen te vervaardigen is. Dat betekent bijvoorbeeld dat je het rekje in verschillende soorten hout uitgevoerd kan krijgen. Denk dan aan bamboe, of aan meer plaatselijke soorten hout. Het fijne daaraan is natuurlijk ook dat dit goed kan passen bij wat je verder in huis hebt. De afwerking ziet er dan ook verschillend uit. Ook zijn er rekjes die gewoon van kunststof gemaakt zijn. Wanneer je een moderne badkamer in huis hebt, dan kan dit ook gewoon heel goed staan. De keuze kan je dus zelf maken.

Een rekje zelf pimpen

Het is ook mogelijk om een badrekje te pimpen zodat het weer past bij je nieuwe look. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een nieuwe kleur in je nieuwe badkamer? Maar wil je je rekje graag weer opnieuw gebruiken? Schilder het dan gewoon over. Daarvoor gebruik je dan een verfsoort zoals Flexa Mooi Makkelijk. Dit is heel gemakkelijk toe te passen. Dat komt juist omdat deze lak gemaakt is voor dit soort klussen. Dat is dus wel ook zo aantrekkelijk. Alleen al om die reden wil je gaan klussen. Dit geeft je een gevoel van echte voldoening.

Op zoek naar het perfecte rekje

Aan de hand van al deze zaken kan je zelf op zoek naar het perfecte badrekje. Kijk dan niet alleen naar de materialen en naar het design. Kijk vooral ook naar de manier waarop je het rekje wilt gaan gebruiken. Dit is natuurlijk minstens zo belangrijk. Wanneer je iemand bent die graag lange baden neemt, dan zijn de extra hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld de standaard voor de tablet. Wanneer je dit voor jezelf bepaalt, weet je direct welke je dan moet kiezen. Zo heb je er lange tijd veel plezier van. Dit is altijd belangrijk.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.