Een zetel kopen is een makkelijke manier om een kamer een eigen stijl en een eigen uitstraling te geven. Maar de keuze van een zetel die nu precies het beste uitkomt in die kamer, is niet altijd zo vanzelfsprekend. Er bestaan zo veel modellen en uitvoeringen dat je het soms niet meer weet. Wij helpen jou in dit artikel alvast een eind op weg.

Doe het eens in omgekeerde volgorde

Meestal ga je bij het kopen van een zetel eerst bekijken hoe groot hij moet zijn, en pas dan ga je de stijl kiezen en meestal als laatste kies je de uitvoering. Doe het eens voor een keer in omgekeerde volgorde. Het werkt ook!

1. Bepaal de uitvoering: stof, leer…

Als je van een lege kamer vertrekt, bijvoorbeeld bij je nieuwe woning, dan heb je alle vrijheid. Kies gewoon de stof en de kleur die jij graag ziet. Later zul je dan je andere meubelen en accessoires hierop kunnen afstemmen. Een leren zetel oogt nog altijd stoer. Deze staat prachtig in bijvoorbeeld een industrieel pand of een mancave. Een ruwe stof gaat goed in een landelijke omgeving, een gladde stof is ideaal voor een strakke moderne woning. De meeste stoffen zijn te verkrijgen in talloze kleuren.

2. Bepaal de stijl van je zetel

Nadat je de stof en de kleur hebt bepaald, kies je je stijl. Ga je voor stoer, romantisch, chique, minimalistisch, robuust of vintage? In elke stijl bestaat er wel een zetel die precies aan jouw verwachtingen voldoet. Ronde vormen passen goed bij romantisch en landelijk, strakke vormen zijn uitstekend in minimalistische en moderne interieurs.

3. Hoe groot wordt je zetel?

Uiteraard koop je je zetel in functie van de grootte van je kamer. Maar ook met het type van zetel richt je je kamer in zoals jij het wilt. Zo kies je bijvoorbeeld voor een op zich staande sofa die je eventueel combineert met eenpersoonszetels. Of je kiest voor een loungezetel die modulair is opgebouwd en waar je eventueel een hoekzetel van maakt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.