Het is voor veel paardenliefhebbers niet meer dan een stoute kinderdroom. Het idee dat je een eigen paard aan huis kunt houden is natuurlijk fantastisch. Helaas blijkt dit in de praktijk niet voor iedereen te zijn weggelegd. Hoe vaak hebben jouw ouders dit vroeger niet weggelachen? Nu je eenmaal zelf een eigen plekje hebt (of misschien binnenkort wat gaat kopen), is het wellicht wel tijd geworden om hier weer over na te denken. Want afhankelijk van de woning die je kiest, is er veel meer mogelijk dan je denkt. Maar als je hier aan begint, waar moet je dan aan denken? Wat komt er allemaal bij kijken als je een paard aan huis wilt houden?

Voordat je hier over gaat denken, is het eerst belangrijk om alvast wat research te doen. Online is er heel veel informatie te vinden over het houden van een paard aan huis. Niet alleen waar je aan moet denken, maar ook wat je moet kopen. Je moet niet alleen nadenken over de huisvesting, maar ook aan het vinden van een goede dealer voor afrastering, voederbakken, etc. Patura dealer Nedlandic is een bekende speler in de ruiterwereld. Hier vind je in elk geval al de benodigdheden die je zoekt. Maar wat heb je nog meer nodig? Wij zetten enkele handige tips op een rijtje.

Ga in gesprek met de gemeente

Het zal je nog verbazen hoe vaak mensen alles al gekocht hebben en net hun paard willen ophalen als de gemeente aanklopt. Plotseling vallen alle plannen in duigen. Laat die hooiruiven van Nedlandic.nl maar staan, want het gaat helemaal niet meer door. Wat men vaak niet beseft, is dat je ook voor het houden van een paard aan huis soms een vergunning aan moet vragen. Je kunt niet zomaar een paard in je achtertuin houden.

Het is in elk geval belangrijk om aan te geven dat je een stal wilt bouwen. Dit moet altijd aangevraagd worden bij de gemeente. Wanneer de gemeente dit goedkeurt, dan kan je vervolgstappen gaan nemen. Doe dit echter altijd ruimschoots van tevoren, zodat je niet onnodig voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Trainen

Hou er ook rekening mee dat je het paard niet alleen op de juiste manier moet verzorgen, maar ook op de juiste manier moet trainen. Zeker wanneer je het paard ook bij wedstrijden wilt inzetten. Wanneer je over een ruime tuin beschikt, dan is het gelukkig goed mogelijk om zelf een trainlocatie te maken. Koop een hindernis voor springpaarden bij Nedlandic.nl en je kunt bijna direct aan de slag gaan. Niet alleen goed om je paard te trainen, maar ook om de band tussen jullie tweeën te versterken.

Voldoende drinkwater

Je paard heeft natuurlijk ook voldoende drinkwater nodig. De makkelijkste manier om dit te realiseren is door een waterleiding naar de stallen door te trekken. Wanneer dit om één of andere reden niet mogelijk is, dan kan je er ook nog eens voor kiezen om regenwater op te vangen. Je kunt vervolgens kiezen voor automatische drinkbakken. Dit is verreweg de gemakkelijkste keuze en bespaart je enorm veel extra fysiek werk. Anderzijds voldoet een gewone bak natuurlijk ook, maar dit betekent wel dat je het nodige moet zeulen met zware emmers. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.