Betrek je binnenkort een nieuwbouwwoning? Dan kan je vast niet wachten om aan de slag te gaan. Het grootste voordeel van een nieuwbouwwoning is dat deze volledig is afgestemd op de moderne woonwensen. Zo is bijvoorbeeld duidelijk te zien dat deze woningen veel duurzamer worden gebouwd. Daarnaast kan je deze nog eens geheel naar eigen wens maken en inrichten. Zeker wanneer ze casco worden opgeleverd. Toch ervaren wooneigenaars van nieuwbouwwoningen vaak wel de nodige problemen. Zo is het vochtgehalte in nieuwbouwwoningen vaak enorm hoog. Hierdoor is behangen of verven vrijwel niet mogelijk. Gelukkig is daar tegenwoordig een relatief eenvoudige oplossing voor: reno vliesbehang met een open structuur. In dit artikel gaan we hier wat dieper op in.

Behangen in plaats van stucen

Het is al heel wat jaren bekend dat je in plaats van stucen ook voor behangen kunt kiezen. Glasvliesbehang of renovliesbehang zijn perfecte alternatieven wanneer je de muren glad en mooi wilt afwerken. En dat komt mooi uit, want gladde muren en een strakke afwerking zijn tegenwoordig echt dé trend van dit moment. Het past bij iedere interieurstijl en complimenteert iedere woning. Het grootste voordeel van behangen ten opzichte van stucen is dat het veel sneller is en over het algemeen ook nog eens goedkoper zal zijn.

Na het behangen met glasvliesbehang of renovliesbehang kan je vervolgens het geheel afwerken met een mooie laag verf of bijvoorbeeld jungle behang in de kinderkamer. Zo maak je iedere ruimte helemaal compleet.

Renovlies met open structuur in een nieuwbouwwoning

Het grootste nadeel van nieuwbouwwoningen is dat de muren vaak al gestuuct zijn. Waardoor het vochtgehalte heel hoog ligt. En men adviseert altijd om de muren eerst te laten drogen, alvorens er voor wandbekleding gekozen kan worden. Gelukkig betekent dit niet dat je het de komende jaren met saaie muren moet doen. Want eer dat al het vocht van een nieuwbouwwoning verdwenen is, dan ben je al snel enkele jaren verder. Renovlies met open structuur is precies wat je in dit geval nodig hebt.

Bij renovlies met open structuur is er sprake van een andere toplaag. In plaats van een papieren toplaag is er nu sprake van een toplaag van mineralen. Het grootste voordeel hiervan is dat deze een geheel open structuur is. Dit betekent dus ook dat het vocht niet wordt afgesloten, maar gewoon kan blijven verdampen. Hierdoor ontstaat er geen schimmel en blijft de muur in perfecte conditie. Bovendien betekent dit ook dat het renovlies behang direct na het stuken aangebracht kan worden. Dit bespaart een hoop tijd en zorgt direct voor een geweldige bescherming van de muren.

Wil je renovlies met een open structuur gebruiken? Maak dan gebruik van een renovlies behanger van glasvezelbehangers.nl. Zo weet je zeker dat het resultaat naar wens is en het behang op de juiste manier wordt aangebracht. Bovendien bespaar je zo veel tijd en kost het ook nog eens vrij weinig arbeidsuren, omdat het relatief snel aan te brengen is. Win-win!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.