Sinds 2012 mogen gloeilampen niet meer in de handel worden gebracht en mag er alleen nog uit voorraad verkocht worden. Sinds 2016 geldt dit ook voor halogeenlampen. Gloei- en halogeenlampen zijn bijna niet meer te krijgen en worden grotendeels vervangen door ledverlichting. Wat de voordelen van ledverlichting zijn vertellen we je in deze blog.

Besparen op je energiekosten

Zeker nu de energiekosten hoger worden, is het verstandig om te kijken wat veel energie kost in je huis. Het gebruik van lampen met ledverlichting verlaagt de energiekosten aanzienlijk, omdat ledlampen tot wel 90% minder energie gebruiken dan gloei- of halogeenlampen. Door al je verlichting te vervangen door ledlampen, bespaar je dus flink op je energiekosten.

Ledlampen gaan langer mee

Terwijl een spaarlamp gemiddeld 5.000 branduren meegaat, kan een ledlamp tot wel 50.000 branduren mee. In het uiterste geval zou een ledlamp dus tien keer langer meegaan dan de spaarlamp! Stel dat je ledlamp 30.000 branduren heeft en per dag 6 uur aan staat, dan hoef je de lamp na 15 jaar pas te vervangen. Een spaarlamp zou na 1,5 jaar al toe zijn aan vervanging.

Verminderde kans op brand

Een leeslampje dat een brand in huis veroorzaakt: het klinkt ongeloofwaardig, maar het komt vaker voor dan je denkt. Wanneer er een gloeilamp gebruikt wordt in het leeslampje is de kans aanwezig dat er een brand ontstaat. Het leeslampje wordt vaak in de buurt van het bed geplaatst. Wanneer dit lampje valt en op het beddengoed terecht komt, kan er brand ontstaan. De gloeilamp kan namelijk erg heet worden. Heet genoeg voor het beddengoed om vlam te vatten. Een ledlamp wordt veel minder warm en vermindert de kans op brand aanzienlijk.

Beter voor het milieu

Het is natuurlijk niet voor niks dat gloei- en halogeenlampen verdwijnen. Deze lampen bevatten namelijk schadelijke materialen zoals lood en zijn door hun levensduur veel minder duurzaam dan ledlampen. Met de klimaatverandering in het achterhoofd en het feit dat gloei- en halogeenlampen verdwijnen, doe je er goed aan om over te stappen op ledverlichting.

Ben jij op zoek naar ledlampen? Neem dan eens een kijkje op de website van LEDlampenkopen.nu. Dit is een betrouwbare leverancier, met lage prijzen!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.