Binnenkort krijg je dan eindelijk de sleutel van je eigen woning. Iets waar je maanden of misschien zelfs wel jaren naar hebt uitgekeken. Met het ontvangen van de sleutel breekt er echter ook een zeer spannende periode aan. Want er moet niet alleen veel geregeld worden, maar ook keuzes gemaakt worden met betrekking tot styling en verbouwen. De badkamer is vaak de eerste ruimte die goed aangepakt wordt. Geen wonder, want dit is tevens de ruimte waar comfort op de eerste plaats staat. Waar je lekker bij kunt tanken na een lange werkdag. Waar je optimaal kunt genieten. Wanneer de badkamer in orde is, dan heb je de grootste problemen in huis al aangepakt.

Helaas is tegenwoordig niet iedereen gezegend met een grote badkamer. Sterker nog, door het enorme ruimtetekort in Nederland zien we juist dat de woningen steeds kleiner worden. Op de badkamers wordt dan als eerste ingeleverd. Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn. Ook een kleine badkamer kan zeer sfeervol worden ingericht. Creatief denken is alles wat je nodig hebt. Hier vind je 3 tips om jou alvast een beetje op weg te helpen.

1.    Richt de badkamer niet te vol in

Natuurlijk is het begrijpelijk dat je al tijden droomt over een eigen whirlpool, aparte douche, luxe toilet, enzovoorts. Maar ga bij jezelf ook na of dit wel nodig is. Soms kunnen er zeker oplossingen worden geboden om dit toch te laten passen. Het gevolg is echter wel dat de ruimte overvol staat. Iets wat er enkel voor zorgt dat de badkamer er nóg kleiner uit gaat zien. Bovendien is het ook niet praktisch als er nog weinig bewegingsruimte over is. Daarom is het belangrijk de badkamer vooral niet te vol in te richten en keuzes te maken. Zit je liever in bad of pak je meestal een snelle douche? Maak keuzes!

Lukt het je niet om te kiezen tussen een bad of douche? Geef dan de voorkeur aan een bad- douchecombinatie. Multifunctionele meubels zijn essentieel voor kleine ruimtes en zorgen ervoor dat je toch nog alles in huis kunt plaatsen, zonder dat dit afbreuk doet aan de ruimtelijke uitstraling.

2.    Zorg voor voldoende opbergruimte

Een gebrek aan opbergruimte is in de meeste badkamers al een terugkerend probleem, maar dit is zeker het geval in een al kleine badkamer. Want waar laat je toch al die make-up, handdoeken en shampoo? Een badkamerkast is dan zeker geen overbodige luxe. Maar past dit wel in een kleine ruimte?

In de meeste gevallen kunnen badkamerkasten geheel naar wens samengesteld worden. Hierdoor kun je deze zo groot of klein maken als je zelf wilt. Zo bespaar je een heleboel onnodige ruimte. Bovendien is het ook mogelijk om voor een multifunctionele badkamerkamermeubel te kiezen. Een meubel met extra lades om veel spullen op te bergen.

3.    Maak gebruik van lichte kleuren

Kies bij het inrichten van de badkamer enkel voor lichte kleuren. Zorg er niet alleen voor dat de wanden en de tegels zo licht mogelijk zijn, maar kies ook voor lichte meubels. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat het geheel straks enorm steriel wordt. Je kunt het natuurlijk opvrolijken met kleurrijke accessoires en eventueel wat mooie planten. De basis blijft echter zo licht mogelijk. Zo creëer je immers een ruimtelijke uitstraling.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.