Hoe vaak hoor jij het woord duurzaam op een dag? Waarschijnlijk is het niet op twee handen te tellen. Niet gek, want duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk onderwerp. De energie- en gasprijzen schieten de lucht in dus begint iedereen massaal aan zonnepanelen en vloerverwarming. Handig nu de dagen steeds kouder worden. Maar heb je ook nagedacht over duurzame koeling in huis voor wanneer de warme dagen straks weer van start gaan? Wanneer de nood hoog is haasten veel mensen zich naar de winkel voor een airco, maar dat kan ook anders. Er is namelijk goedkope zonwering voor buiten of binnen die ook nog eens duurzaam is: zonwering met zuignap. Wat het precies inhoudt, lees je in dit blog.

5 tot 7 graden koeler in huis

De screens die je met zuignappen aan het raam bevestigt, worden steeds populairder. Als je de voordelen hoort, snap je waarom. Het eerste grote voordeel is dat het doek tot wel 97% van de warmte buiten kan houden, zonder dat het gelijk donker wordt in huis. Daardoor wordt je huis soms wel 5 tot 7 graden koeler. Wanneer je regelmatig thuis werkt is dat ideaal. Verder kun je het doek gemakkelijk zelf monteren waardoor de kosten voor een monteur bespaard blijven. Wees niet bang, zelfs als je twee linkerhanden hebt, komt dat helemaal goed. De meegeleverde montagehandleiding vertelt je precies wat je stap voor stap moet doen. Zoals de naam al zegt, bevestig je de zonwering met zuignappen aan het raam. Een boor komt er dus niet aan te pas. Dat maakt deze soort zonwering ook nog eens zeer geschikt voor huurhuizen en monumentale panden waar boren meestal niet is toegestaan.

Screendoek op maat

De screens met zuignap worden altijd op maat gemaakt. Zo weet je altijd zeker dat het doek precies aansluit op het raam. Daarnaast wil je het doek natuurlijk zoveel mogelijk laten aansluiten op het interieur. Het is er immers een onderdeel van. Gelukkig is dat geen probleem, want de doeken zijn in verschillende lichte en donkere kleuren verkrijgbaar. Benieuwd waar je zonwering met zuignap kunt bestellen? Kijk dan eens op de website van Sunwise. Sunwise screens zijn geproduceerd in het Nederlandse Enkhuizen en daardoor ook in dat opzicht een duurzame keuze.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.