Zodra je eindelijk de sleutel van jouw eerste eigen woning in handen hebt, kan je natuurlijk niet wachten om deze geheel naar wens in te richten. Hoewel je natuurlijk heel goed weet dat decoreren ook van belang is, heb je er eigenlijk nooit bij stilgestaan hoe belangrijk kunst eigenlijk wel niet is. Want waarom kopen mensen eigenlijk kunst van Artihove.nl?

Je hoort tegenwoordig steeds vaker dat mensen kunst van echte kunstenaars kopen. We gaan niet meer voor de standaard schilderijen en beeldjes naar een confectiewinkel, maar laten ons echt helpen door specialisten en kunstkenners. Daar hangt natuurlijk ook best wel een prijskaartje aan. Maar is die investering het echt waard? Wij vinden van wel. En in dit artikel geven we 3 redenen waarom kunst kopen altijd een goed idee is. Ook voor jou!

1.    Kunst is van alle markten thuis

Kunst is op heel veel verschillende manieren te gebruiken. Of je deze nu wilt verwerken in huis of cadeau wilt doen. Zo kan kunst een prachtig cadeau afscheid collega pensioen zijn, maar kan je het tegelijkertijd ook cadeau doen aan een iemand die net op zichzelf is gaan wonen. Kunst is tijdloos en voor iedereen beschikbaar. Dat maakt het shoppen voor kunstwerken dan ook zo leuk.

Juist omdat kunst voor iedereen is, merken we dat het aanbod steeds groter worden. Smaken verschillen, maar de liefde voor kunst schept een band. Bedenk wel goed dat echte kunst om een flinke investering vraagt. Besteed daarom voldoende tijd aan het uitzoeken van het perfecte kunstwerk. Zo weet je zeker dat je hier jarenlang plezier van zult hebben en bega je geen onnodige miskopen.

2.    Persoonlijke sfeer

Veel mensen vinden het lastig om hun woning persoonlijker te maken. Ze stylen hun woning geheel volgens de laatste woontrends en volgen alle instructies uit de boekjes op en toch mist er iets. Bezieling. Het gevoel dat je echt ‘thuiskomt’. Daarom is het belangrijk om iets toe te voegen wat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Kunst is daar bij uitstek geschikt voor.

De kunst die jij mooi vindt, laat zien hoe jouw karakter is en waar je voor staat. Wanneer vreemden jouw woning betreden en de kunstwerken zien hangen, zullen zij al direct kunnen bedenken wie hier woont. Met de bronzen beelden bij Arthihove.nl maak jij van je huis een echt thuis.

3.    Voorkom stress

Ben jij een enorme stresskip en vind je het lastig om te ontspannen? Dan is een sculpture bij Artihove.nl precies wat je nodig hebt. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat kijken naar kunst stress kan verminderen. Het is zelfs bewezen dat mensen letterlijk gelukkiger worden door naar kunst te kijken. Hierdoor is het zelfs mogelijk om depressies te voorkomen. Wie had dat gedacht?

Daarom zijn kunstwerken niet alleen een geweldige eyecatcher voor in de woonkamer, maar kunnen ze ook prima in de slaap-en werkkamer gebruikt worden. Perfect om even de stress te verlichten en te ontspannen. Deze redenen zorgen er ook voor dat steeds meer bedrijven originele kunstwerken kopen en deze in de kantoren ophangen. Er zijn zelfs psychologen en psychiaters die met uiterste zorg hun kunstwerken uitkiezen om hun cliënt nog beter te kunnen helpen.


Kortom, kunst beschikt over meer voordelen dan jij ooit had gedacht. Genoeg redenen dus om ook zo’n prachtig kunstvoorwerp in huis te halen. Je zal er zeker geen spijt van krijgen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.