Het is steeds vaker dat mensen kiezen voor een rustige, natuurlijke sfeer in huis. Deze trend wordt dan ook met beide handen vastgepakt door interieurwinkels en woninginrichters. Als je een natuurlijke woonstijl wilt bereiken is samenhang van kleuren, materiaalkeuze en meubels erg belangrijk. In deze blog kan je lezen hoe je het beste deze op de natuur gebaseerde inrichting kunt bereiken.  Zo kun je elke dag thuiskomen in een oase van rust waar je weer helemaal kunt opladen voor de volgende dag.

Kleuren van de aarde

Zoals elke woonstijl begint ook de natuurlijke woonstijl met het uitzoeken van een kleurenpalet. Voor een natuurlijke basis gebruik je aardse kleuren. Kies bijvoorbeeld voor taupe, beige, lichtbruin of terracotta. Deze kleuren zijn allemaal warm maar hebben wel een frisse ondertoon. Dit heeft als effect dat je een heel ruimtelijk gevoel krijgt maar toch je interieur gezellig houdt.

Kies voor duurzaam

Als je je kleurenpalet bij elkaar hebt kun je meubels uit gaan kiezen. Belangrijk hierbij is dat je kijkt naar het materiaal. Als je kiest voor meubels van hout of riet heb je altijd een goede keuze als je een natuurlijke woonstijl wilt. Zet bijvoorbeeld een teak salontafel in je woonkamer. Teakhout heeft een warme kleur en is een sterk en duurzaam hardhout. Combineer dit met een linnen bank en zet er nog een paar stoelen van riet bij en zo heb jij al snel jouw natuurlijke zithoek van duurzame materialen.

Accessoires uit de natuur

Onmisbaar om je natuurlijke inrichting compleet te maken zijn natuurlijk accessoires. Je kunt natuurlijk kiezen voor mooie planten en bloemen. Lekker natuurlijk. Maar je kunt ook accessoires toevoegen die gemaakt zijn van andere natuurlijke materialen. Denk aan een mooi wandkleed of macramé. De zachte materialen passen feilloos in een natuurlijke inrichting en hebben mooie aardse kleuren. Met andere woorden een echte toevoeging voor je interieur.

Ga voor natuurlijk

Als je van plan was om je slaapkamer of je woonkamer een make-over te geven tot een natuurlijke omgeving van rust denk aan deze drie tips. Geef er je eigen draai om je interieur op deze manier helemaal je eigen te maken!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.