We weten in de huidige samenleving allemaal dat het leven erg duur is. De prijzen blijven stijgen en we betalen steeds meer belasting. Tegenwoordig is het kopen van een starterswoning al bijna onmogelijk. Om meer geld te creëren, naast je huidige baan, kan je kennis maken met een passief inkomen. Bij een passief inkomen verricht je weinig werk, maar verdien je er op langere termijn geld mee. Beleggen is één van de mogelijkheden om een passief inkomen te generen. Wij vertellen jou graag meer over het beleggen in Ethereum. Lees snel verder en ontdek of het beleggen in Ethereum voor jou een passief inkomen kan opleveren.

Wat is Ethereum?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat Ethereum precies is. Je gaat namelijk niet in iets beleggen waar je totaal geen kennis van hebt. Ethereum is een blockchain-technologie met een eigen munt: de Ether. De Bitcoin is wellicht een bekender begrip. Net als bij de Bitcoin, maakt ook Ethereum geen gebruik van een organisatie of overheid. Op de Ethereum kan waarde worden opgeslagen, betalingen kunnen worden uitgevoerd en er kan onderpand worden verstrekt. Ongeveer rond de zomer van 2015 heeft een Russisch-Canadese programmeur, Vitalik Buterin, de Ethereum op de markt gebracht. Binnen een paar jaar is de Ethereum enorm gestegen in waarde en is het bijna de waardevolste crypto op de huidige markt.

Verschil bitcoin en Ethereum

Naast de Ethereum kan je ook kiezen om te investeren in de bitcoin. Het grootste verschil tussen de bitcoin en de Ethereum zit hem in de cryptocurrency. Bij de Ethereum krijg je de mogelijkheid om alles te coderen, vast te leggen en verhandelen. De domeinnaam en contracten mogen verhandeld worden. Dit is mogelijk door middel van de bepaalde programmeertaal van Ethereum. De programmeertaal bij de Bitcoin is anders ten opzichte van de Ethereum.

Populair

Ethereum is enorm aan het groeien op het gebied van populariteit. Waar we eerder enkel zaken rondom de bitcoin hoorden, worden de zaken rondom de Ethereum tegenwoordig ook besproken. Indien je als gebruiker een applicatie wilt uitvoeren of wilt handelen, dan betaal je hiervoor een bepaald bedrag aan transactiekosten. Het aantal transacties bij de Ethereum stijgt enorm en dat verklaart de groeiende populariteit.

Hoe werkt het?

Vele mensen zijn van mening dat je een groot vermogen moet hebben, om een munt te kunnen kopen. Dit is niet waar, want er wordt een mogelijkheid geboden om een kleiner deel van ether te kopen, zodat de markt toegankelijk is voor iedereen. De meeste particulieren kiezen er voor om gebruik te maken van een broker. Een broker is een onafhankelijke persoon of een bedrijf dat zorgt voor jouw beleggingen. Ze zorgen voor de financiële transacties en voeren dit namens jou uit. Dit is verstandig om te doen, aangezien zij veel kennis hebben. Daarnaast heb jij zelf niet meer de volledige controle in de hand. Ik hoop dat je geen controlefreak bent, want dan is het wellicht lastig voor jou om te werken met een broker. Je kunt dan zelf eth kopen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.