De eetkamer speelt een centrale rol in de gehele woning. Deze ruimte is dan ook multifunctioneel. Om heerlijk aan te eten met het hele gezin, spelletjes te spelen met familie en vrienden, te studeren of nog even te werken of om gewoon even lekker een krantje aan te lezen. Werkelijk alles is mogelijk. Door de enorme multifunctionaliteit van deze ruimte, moet er dan ook met het nodige rekening worden gehouden. Welke stoelen moeten er bijvoorbeeld aan tafel komen te staan? Welke verlichting? Zijn er dingen waar het gezin zelf nog extra belang aan hecht?

Wil jij binnenkort de eetkamer een flinke make-over geven? Of ga je verhuizen en moet je de eetkamer geheel opnieuw inrichten? Hier zijn 4 dingen waar je rekening mee moet houden.

De juiste eetkamerstoelen

Wie nog eetkamerstoelen moet kopen, beschikt direct over een heel ruim aanbod. Eetkamerstoelen zijn er tegenwoordig namelijk in alle soorten en maten. Voordat je geschikte leolux-stoelen gaat kopen, is het echter wel belangrijk om de hoogte en de breedte onder de tafel te meten. Zo weet je precies hoe groot de stoelen maximaal mag zijn, of deze armleuningen mogen hebben, enzovoorts. Zo kun je al een heel groot gedeelte van het aanbod wegfilteren.

Kan je maar geen keuze maken uit al die verschillende stijlen en kleuren? Geen probleem! Mix & Match is tegenwoordig ontzettend populair. Hierbij mix je verschillende stijlen en kleuren met elkaar. De kunst is om er toch een samenhangend geheel van te maken. Bijvoorbeeld door wel verschillende kleuren te nemen, maar dezelfde stijl te behouden of door twee stijlen te kiezen die heel erg goed bij elkaar passen. Laat je creativiteit de vrije loop.

Waar wordt de eetkamer voor gebruikt?

Ook goed om jezelf af te vragen. De eetkamer is immers multifunctioneel en kan dus voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Het meest voor de hand liggende doel van deze ruimte is natuurlijk om in te eten, maar dat hoeft niet. Er zijn ook mensen die nooit in de eetkamer eten, maar deze enkel gebruiken wanneer ze gezellig met vrienden en familie iets willen ondernemen of aan het studeren of werken slaan. Hoe je de eetkamer indeelt, is geheel afhankelijk van de wijze waarop je deze gebruikt.

Bestaat mijn gezin uit jonge kinderen?


Een jong gezin stelt vaak andere eisen aan een eetkamer dan een gezin met oudere kinderen of zonder kinderen. Met jonge kinderen zou je bijvoorbeeld niet zo snel een buffetkast met breekbaar servies op de grond zetten. Uit angst dat de kinderen hiermee aan de haal gaan. Daarnaast moet je met een jong gezin ook ruimte aan tafel overhouden om een kinderstoel te kunnen plaatsen.

Welke interieurstijl past bij mij?


Een eetkamer moet niet alleen heel praktisch zijn, het oog wil uiteindelijk ook wat. Daarom is het goed om eerst te bepalen welke interieurstijl het beste bij jou past. Welke interieurstijl gebruik je in de rest van de woning? Het is leuk om dat door te trekken, zodat je een samenhangend geheel creëert.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.