De eerste keer op jezelf wonen is best spannend. Geen mensen meer die je onder hun hoede kunnen nemen. Plotseling moet je het écht allemaal zelf doen. En daar komt best wel wat kijken. Vaak dingen waar je zelf nog nooit eerder over had nagedacht. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een contract bij een energiemaatschappij. Wanneer je dit nog nooit hebt gedaan, zal je hoofd hier wellicht van gaan duizelen. Dat is bovendien niet het enige, want er zal nog genoeg geregeld moeten worden om comfortabel te kunnen wonen. Weet jij al wat je allemaal moet regelen als je op jezelf gaat wonen? Of ben je bang iets te vergeten? Dan vind je hier een handige checklist met dingen die je in elk geval zeker niet mag vergeten. Wel zo handig!

Gas, water en licht

Het zal je vast niet verbazen dat ook gas en licht op dit lijstje staat. Iedereen heeft gas en stroom nodig om comfortabel te kunnen leven. Gas wordt in veel huishoudens nog steeds gebruikt voor het verwarmen van de woning of zelfs om te koken (hoewel we dit wel steeds minder zien in nieuwere woningen), stroom wordt gebruikt voor alle andere dingen die het leven een stuk aangenamer maken. Bijvoorbeeld om je telefoon op te laden, de televisie aan te zetten of ’s avonds het licht aan te zetten. Het spreekt dan ook voor zich dat je een abonnement bij een energiemaatschappij moet afsluiten. Doe dit al vóórdat je de sleutels in handen krijgt en geef hierbij de verhuisdatum door, dan weet je zeker dat er gas en stroom is op het moment dat je intrekt.

Geen idee welk energiemaatschappij het meest geschikt is? Er zijn gelukkig ontzettend veel verschillende vergelijkingstools online te vinden. Hierbij vind je binnen no-time welke energieleverancier het beste bij jou en je huidige woonsituatie past.

Printabonnement afsluiten

Een printabonnement afsluiten is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je op jezelf gaat wonen. Toch kan het wel heel gemakkelijk zijn en bovendien ook nog eens veel geld besparen. Zeker wanneer je veel vanuit huis werkt. Zo heb je altijd voldoende cartridges in huis en betaal je ook nog eens op de lange termijn veel minder per afdruk. Zeker de moeite waard om eens te proberen dus.

Internet en TV

Wie kan er tegenwoordig nog zonder internet en TV? Waarschijnlijk zijn deze mensen op één hand te tellen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat dit iets is waar je als je op jezelf gaat wonen niet zonder kan. Houd er wel rekening mee dat je het juiste abonnement voor jouw situatie kiest. Dit geldt overigens voor alle abonnementen. Niet alleen voor internet en tv, maar ook voor een printabonnement of gas, water en licht. Kies voor een abonnement die aan al jouw wensen voldoet. Wanneer je slechts alleen bent is het bijvoorbeeld doorgaans niet nodig om voor de snelste internetverbinding te kiezen. Mits je niet enorm veel download of spelletjes online speelt. Kies voor een abonnement die bij jou past en bespaar zo eenvoudig wat geld.

Toeslagen aanvragen

Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen schrik je misschien in eerste instantie van alle kosten die hierbij komen kijken. Als je echter niet een al te groot inkomen hebt, behoud je wellicht het recht op enkele toeslagen. Zeker wanneer je gaat huren. Het kan dan ook zeker geen kwaad om van tevoren alvast te bekijken wat je rechten zijn. Het is handig om dit goed uit te zoeken, want hiermee kan je maandelijks ontzettend veel geld besparen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.