Het bijhouden van een tuinkas is vaak een hele klus. Zeker als beginner kan het nog al onoverzichtelijk zijn. Je hebt een compleet leeg en nieuwe kweekkas bij Lorangerie.nl gekocht, maar waar moet je nou beginnen met inrichten? Het is fijn om met een compleet ingericht en opgeruimde tuinkas te starten. Als jouw kweekkas vanaf het begin al rommelig aanvoelt, is het waarschijnlijk minder leuk om erin te werken. Daarnaast verdienen je planten en bloemen een mooie opgeruimde kweekkas om in te kunnen groeien. Mocht je hulp nodig hebben bij het inrichten van je tuinkas, lees dan snel verder!

Plek in de tuin

Je hebt net je nieuwe tuinkas aangeschaft en kunt niet wachten om de tuinkas te bouwen. Maar wat is de beste plek in de tuin om de tuinkas neer te zetten? De beste plek is een plek waar de zon bij kan, maar waar het nog wel beschermd wordt door de schaduw. Een kweekkas is volledig afgesloten van invloeden van buitenaf. Dit wordt gedaan om de temperatuur in de tuinkas zo constant mogelijk te houden en de planten te beschermen tegen externe invloeden, zoals het weer of insecten. Hierdoor wordt het wel heel snel warm als de tuinkas heel de dag volledig in de zon staat. Echter is de zon wel nodig voor de planten natuurlijk. Misschien heb je ergens in de tuin een boom staan die schaduw geeft. Dit zou een perfecte plek zijn om jouw tuinkas te plaatsen.

Soort planten

Heb je de perfecte plek voor jouw kweekkas gevonden? Dan ben je klaar voor de volgende stap, namelijk welke planten wil je gaan groeien? Het is daarvoor belangrijk te weten of je de planten in de grond wil gaan kweken of dat je ze in potten wil gaan kweken. Wil je de planten in de grond gaan kweken dan zal je binnenin de kas er grond voor moeten vrij maken. Denk er wel aan om een loop pad vanaf het begin van de tuinkas tot het eind van de tuinkas vrij te houden. Ook is het handig om een plek vrij te houden voor een tafel of een kast. Hier kun je gemakkelijk je tuinspullen in opbergen. Als je planten in potten gaat kweken dan kun je het beste de ruimte opdelen. Een gedeelte voor grotere planten die meer ruimte nodig hebben en een gedeelte met planten die klein blijven. Voor de kleine plantjes kun je eventueel nog een tafel of een kast maken zodat ze gemakkelijk bereikbaar zijn. Vergeet niet genoeg ruimte over te laten om rond te lopen en om spullen op te bergen.

Andere benodigdheden

Naast tuingereedschap om de planten te kunnen verzorgen zijn er nog een aantal andere dingen die je niet mag missen wanneer je een tuinkas inricht. Als eerste is een werktafel niet overbodig. Dit is een tafel waar je op kan werken met de planten maar waar je ook kleinere spullen in op kan bergen. Zo heb je alle spullen handig op een plek. Dingen kwijt raken gebeurd dan vast minder snel. Als tweede is het handig om een watertank te bouwen. Koop heel gemakkelijk een oude ton en zet deze buiten neer om het regenwater op te vangen. Zo heb je altijd water bij de hand.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.