Een olifantsoor in huis halen kan een leuke manier zijn om je ruimte meer op te vrolijken. Het is natuurlijk altijd fijn om mooie planten en bloemen in huis te hebben. Bij voorkeur kies je dan natuurlijk ook wel voor een kamerplant die een beetje opvalt. In dat geval zit je met deze keuze wel goed. Het is wel belangrijk om deze op de goede manier te verzorgen om hem optimaal te laten bloeien en groeien. De volgende tips gaan je daar dan bij helpen. Neem ze dus allemaal wel even goed over als bewoner.

Een mooie plek geven

Het is wel belangrijk om de olifantsoor een mooie plek te geven in je woning. Dat doe je bijvoorbeeld door een make-uptafel te gebruiken. Die kan de wat grotere plant goed dragen. Eventueel geef je de tafel een ander kleurtje en doe je er wat aanpassingen aan om het beter in je interieur te laten passen. Vooral wanneer je van retro houdt, is dit een goed idee. De tafeltjes en de planten passen hier goed bij. Dat maakt het dus de moeite waard om te bekijken. Mogelijk zijn er ook een aantal andere leuke opties mogelijk.

De verzorging van de olifantsoor

Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten als je de olifantisoor plant gaat verzorgen in huis. In de eerste plaats is water natuurlijk belangrijk. Alle planten hebben dit natuurlijk, maar de mate waarin kan sterk verschillen. In het geval van deze plant is het belangrijk om vrij veel water te geven. Dit is de ideale manier om te zorgen dat de plant er goed uit blijft zien. Let ook op dat de plant wel licht moet krijgen, maar geen direct zonlicht. Je moet hem dus wel op de juiste plek zetten.

Andere zaken om op te letten

Er zijn ook andere zaken om op te letten. Zo is de olifantsoor wel extra giftig. Dit maakt voor jou misschien niet uit, maar natuurlijk wel voor je huisdieren. Het is bijvoorbeeld wel heel fijn om te weten, zodat je hier voorzorg op kan nemen. Ook is het belangrijk dat je de plant iedere twee jaar gaat verpotten. Op die manier zorg je ervoor dat deze wel goed blijft groeien en gezond blijft. Wanneer je je aan dit soort zaken houdt, kan er eigenlijk niets misgaan en heb je een mooie plant in huis.

Een fijner gevoel in huis

Er is natuurlijk een reden waarom je voor de olifantsoor moet kiezen. Het is een plant die door velen als een echte vriend wordt gezien. De plant is zo groot en aanwezig, dat het voelt als een extra huisdier. Omdat je er ook de nodige aandacht voor moet hebben om de kamerplant goed te verzorgen, is dit natuurlijk ook goed te verklaren. Wie dus alleen woont in een grote ruimte, kan met de plant op meerdere manieren voor een betere woonsfeer zorgen. Dit is uiteraard altijd een belangrijke zaak waar aandacht voor moet zijn.

Passend bij je interieur

Het is belangrijk om de olifantsoor passend bij je interieur te houden. Daarom is het bijvoorbeeld ook slim om de kleuren in huis erop af te stemmen. Dat doe je onder andere door je oude meubels een nieuwe look te geven met Flexa mooi makkelijk. Dit is verf die heel geschikt is op hout, kunststof en oude verflagen. Kies een mooie sprekende kleur die past bij het groen van de plant. Er zijn verschillende tinten die heel geschikt zijn om te kiezen. Je brengt het makkelijk zelf aan, dus alles is direct goed te verzorgen voor jou.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.