Het inrichten van een studio brengt heel wat regelwerk met zich mee. Je hebt nieuwe meubels nodig, een nieuwe vloer en waar ga je alle spullen opbergen? Het is dus belangrijk om niet zomaar allerlei spullen te kopen, maar rekening te houden met de grootte van de woning. In dit artikel vind je een aantal tips!

Laat de ruimte optisch groter lijken

Heb je al een idee welke kleuren gaat gebruiken? Kleuren hebben meer invloed dan je misschien denkt. Donkere kleuren maken een ruimte vaak kleiner, terwijl je studio met lichte kleuren groter lijkt. Kies dus bij voorkeur voor wit, crème of pastelkleuren. Ook opbergruimte vinden kan met een studio een echte uitdaging zijn, dus gebruik je creativiteit! Een plank aan de muur neemt geen extra ruimte in beslag en de loze ruimte onder je bed kun je prima gebruiken voor kleding die je dit seizoen niet draagt. Door elke hoek van je woning te gebruiken deel je je studio efficiënt in, zonder het kleiner te laten lijken.

Kies een geschikte vloer voor je woning

De vloer van je woning is erg belangrijk. De kleur zegt veel over de optische ruimte en het materiaal dat je kiest bepaalt hoe goed de ruimte is geïsoleerd. Toch hoeft een goede vloer helemaal niet duur te zijn! Ga bijvoorbeeld voor goedkoop laminaat van Kwantum als goede basis voor je studio. Lijkt je studio nog te veel op één grote kamer? Hoewel je niet veel ruimte hebt, kun je de woning in verschillende delen verdelen door gebruik te maken van een kamerscherm of een kast. Zo heb je nog steeds het gevoel dat je woning uit verschillende ruimtes bestaat. Ook een gordijn kun je hiervoor gebruiken. Hiermee sluit je de ruimte af, maar wordt er nog steeds licht doorgelaten.

Denk na over de meubels die je koopt

De meubels die je kiest bepalen voor een groot deel hoe de ruimte eruitziet. Denk daarom na over wat je echt nodig hebt. Twee nachtkastjes nemen meer ruimte in dan eentje en heb je echt zowel een eettafel, salontafel als een bureau nodig? Probeer evenwicht te zoeken tussen comfort en de ruimte die je tot je beschikking hebt. Maak daarnaast ook slim van de ruimte! Met een hoog plafond kun je ook volop gebruik maken van de hoogte die je studio biedt en ook onder je bed kun je heel wat spullen opbergen.

De juiste verlichting is belangrijk!

Voor je woning is het belangrijk om gebruik te maken van de juiste verlichting. Om ruimte te besparen is het aan de raden om te kiezen voor een plafondlamp. Ook een lichtslinger voegt wat sfeer toe aan je studio! Misschien kun je iets vinden bij de lokale kringloopwinkel? Grote kans dat er bij jou in de buurt een kringloopwinkel zit waar lampen en andere meubels worden verkocht. Neem een kijkje of er iets bij zit of jij kunt gebruiken voor je woning. Ook een rondje online marktplaatsen is zeker de moeite waard, want ook hier worden genoeg spullen voor een lage prijs aangeboden.

Ga voor goede gordijnen

Ook gordijnen mogen niet ontbreken in jouw studio! Met hoge gordijnen laat je jouw woning optisch groter lijken, maar de meest belangrijke functie is natuurlijk het bepalen van de lichtinval in je woning. Als je op een hoge verdieping woont, kun je simpele gordijnen kiezen, maar als je woning zichtbaar is vanaf de straat, is het fijn om in rolgordijnen en jaloezieën te investeren.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.