Op een bepaald moment in het leven hebben veel mensen zorg of ondersteuning nodig. Een zorgvraag kan vanwege diverse redenen ontstaan. U kunt bijvoorbeeld verzorging nodig hebben omdat u ernstig ziek bent, tijdelijke zorg nodig hebben omdat u een operatie heeft ondergaan,

of thuiszorg omdat u ouder wordt en in uw eigen huis wilt blijven wonen. Omring heeft al meer dan honderd jaar haar wortels in de Kop van Noord-Holland, op Texel en in West-Friesland en is altijd in de buurt op het moment dat u goede zorg of ondersteuning nodig heeft. Of u nu behandeling, revalidatie, verzorging of gespecialiseerde verpleging nodig heeft of op een van de Omringlocaties wilt komen wonen met zorg, Omring regelt het met én voor u. Thuis of op een van de dertig woonzorglocaties bent u van harte welkom voor liefdevolle zorg met aandacht voor u als mens.

De medewerkers van Omring zoeken samen met u naar de beste oplossing. Dat houdt in dat u zelf kunt aangeven wat u nog wel wilt en kunt. Als u voor bepaalde zaken geen beroep op uw familie of vrienden meer kunt doen of als iets niet meer zelfstandig lukt, staan de zorgmedewerkers van Omring voor u klaar.

Passende thuiszorg

Persoonlijke aandacht, een luisterend oor, een vriendelijk woord en vanzelfsprekend passende thuiszorg. Bij de professionele wijkteams voor thuiszorg werken mensen die rekening houden met de dingen die u zelf wilt en kunt doen en die zich interesseren voor wie u bent. Ook bieden deze wijkverpleegkundigen graag ondersteuning aan uw mantelzorgers, als u die heeft. Dat is een fijne gedachte, want wat is er nu prettiger dan in uw eigen huis blijven wonen? Thuiszorg kan onder andere bestaan uit hulp bij het douchen en aankleden, hulp bij medicatiegebruik en het verzorgen van een wond. Waar u ook woont en ongeacht uw zorgvraag, de wijkverpleging van Omring is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u thuiszorg nodig of wilt u ondersteuning aanvragen voor uw naaste? Een van de wijkverpleegkundigen kan vrijblijvend bij u langskomen om uw persoonlijke situatie te bespreken, en een verwijsbrief is niet nodig.

Beeldzorg met behulp van de iPad

Omring biedt ook beeldzorg aan omdat steeds meer mensen de iPad ontdekken. Via deze gemakkelijk te bedienen tablet kunt u contact hebben met uw verzorgende en kunt u elkaar zien. Bij beeldzorg wordt u door uw verzorgende geholpen bij de zorg waarvoor zij niet fysiek bij u thuis aanwezig hoeft te zijn. Beeldzorg wordt bijvoorbeeld ingezet om u eraan te helpen herinneren dat het tijd is voor uw medicatie, u te wijzen op een controle op uw bloedsuikerwaarde en om u te vragen of het is gelukt met douchen. Blijkt dat u wel zorg thuis nodig heeft? Dan komt er vanzelfsprekend een zorgprofessional bij u langs. Als een deel van uw zorg bestaat uit beeldzorg ontvangt u de iPad in bruikleen. Daarnaast kunt u de tablet voor nog veel meer dingen gebruiken dan alleen het contact met uw verzorgende. U kunt er bijvoorbeeld eenvoudig foto’s mee maken en die direct versturen, (gratis) e-mailen en beeldbellen met uw familie en vrienden. Ook kunt u plezierige spelletjes spelen op uw iPad, zoals patience en woordzoeker.

Hoe kunt u thuiszorg van Omring aanvragen?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van thuiszorg? Of wilt u thuiszorg aanvragen? Een van de wijkverpleegkundigen kan vrijblijvend bij u langskomen om uw persoonlijke situatie te bespreken en daarvoor is een eventuele verwijsbrief niet nodig.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.