Veel ouderen maken tegenwoordig gebruik van een rollator. Een rollator is immers een handig loopmiddel wat goed helpt om in beweging te blijven. Toch kan het goed zoeken zijn om de juiste rollator te vinden. Er zijn namelijk veel verschillende modellen rollators te bestellen. Benieuwd welke rollator er bij uw wensen past? Lees dan gerust verder.

Binnen rollator

Ben jij van plan om jouw rollator vooral binnen te gebruiken? Dan kun je het beste een binnen rollator aanschaffen. Vaak hebben deze rollators kleinere banden waardoor ze makkelijker binnenshuis te gebruiken zijn. Wilt u de rollator graag naar meerdere plekken naartoe nemen? Dan is het verstandig om een lichtgewicht of opvouwbare rollator te kopen.

Buitenshuis

Wilt u de rollator veel buitenshuis gebruiken? Dan is het verstandig hier rekening mee te houden met de keuze van uw rollator. Mensen die hun rollator buitenshuis willen gebruiken hebben namelijk baat bij grotere voorwielen. Zo is het gemakkelijker om bijvoorbeeld buitenshuis te lopen op zandpaden. Als u kiest voor een rollator met zachtere banden, heeft u meer demping. Dit kan het comfort aanzienlijk verhogen. De extra demping komt door het zachte rubber wat om de velg van de band zit. Vaak zijn zachtere banden te verkrijgen bij rollator in een ietwat hogere prijsklasse. 

Met de rollator op reis

Bent u van plan om de rollator naar veel verschillende plekken toe te nemen? Dan kan het goed zijn om te kijken naar een rollator die eenvoudig mee te nemen is. Bijvoorbeeld een rollator die opvouwbaar is. Ook een lichtgewicht rollator kan een handige keuze zijn. Deze rollators zullen een stuk makkelijker mee te nemen zijn in bijvoorbeeld een taxi of een auto. 

Extra ondersteuning

Heeft u af en toe moeite met wandelen met een rollator? En merkt u dat u wel wat extra steun kunt gebruiken? Dan kunt u kijken naar een rollator met onderarmschalen. Deze rollator biedt extra ondersteuning. Dit kan erg prettig zijn als u last heeft van bijvoorbeeld uw rug. Ook worden uw polsen minder belast met een rollator met onderarmschalen. 

Rollator en rolstoel in een

Wilt u graag een combinatie van een rolstoel en een rollator in een? Dat kan! Door deze combinatie kunt u ervoor kiezen om zelf te lopen, maar ook om af en toe geduwd te worden. Zo kunt u gerust de keuze maken om te lopen. Mocht het lopen net iets te veel worden, dan kunt u worden geduwd. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.