Het nieuwe studiejaar is in volle gang. Volg jij ook een interessante studie en ben je op kamers gaan wonen in een bruisende studentenstad? Dat is natuurlijk één groot feest! Er gaat een hele wereld voor je open. Studeren, nieuwe mensen ontmoeten, je kamer gezellig inrichten, een baantje zoeken én samen eten met huisgenoten of studievrienden. Dat laatste punt levert voor sommige studenten nog wel eens de nodige uitdagingen op. Misschien heb je thuis niet zo veel kook-skills geleerd, denk je ten onrechte dat koken te moeilijk is of heb je geen flauw benul van waar de schijf van vijf nou eigenlijk uit bestaat. Herkenbaar? Als jij op kamers woont en niet de hele week aan elkaar wilt hangen van eentonige tosti’s, diesvriespizza’s en ‘delicatessen’ van de frietboer, is dit blog je op het lijf geschreven! Bij Woonopjezelf ontdekten we namelijk een populaire kookblog waar je eindeloos veel inspiratie vindt voor lekkere én gezonde gerechten, waaronder recepten voor koolhydraatarme recepten.

De lekkerbek achter dit online platform heeft als motto: makkelijke maaltijden zonder poespas. Dit betekent voor jou dat de recepten eenvoudig te bereiden zijn en supersnel op tafel staan. Dat is natuurlijk wel zo fijn na een dag hard studeren. Lees dus vooral nog even verder en ontdek met welk lekkers jij je studievrienden versteld kunt doen staan.

Verantwoord en lekker eten

Jezelf zo nu en dan eens laten gaan met een goed glas cola, een groot stuk chocolade en een vette snack is natuurlijk helemaal geen probleem. Maar daarom is het wel verstandig om met enige regelmaat koolhydraatarm te eten. Veel mensen krijgen namelijk te veel snelle koolhydraten binnen, ofwel vezels, zetmeel en suikers. Deze komen voor in broodproducten, aardappelproducten, witte pasta, rijst, mie en producten met toegevoegde suikers zoals taart, frisdranken, koek en snoep. Bij koolhydraatarme recepten worden al deze producten weggelaten en worden die vaak vervangen door eiwitten zoals vis, kip en vlees. Wat je verder wél eet bij een koolhydraatarm dieet zijn groenten en (beperkt) fruit, ongezoete zuivel en zaden, pitten en noten. Ook kun je af en toe zilvervliesrijst, peulvruchten en volkorenpasta eten. Stuk voor stuk producten die ervoor zorgen dat je een stabiele bloedsuikerspiegel krijgt. Hierdoor heb je langer een verzadigd gevoel en krijg je minder de behoefte om te snacken.

Onweerstaanbare mix aan ingrediënten

Natuurlijk inspireren we je graag met een paar voorbeeldrecepten. Ben jij gek op nasi? Op de kookblog vind je onder de koolhydraatarme recepten onder meer het recept voor bloemkoolrijst met kip, groenten en omelet. Een overheerlijk gerecht waarin geen pasta, rijst of andere koolhydraten zijn toegevoegd, maar voor fijngemalen bloemkool als rijst is gekozen. Naast de bloemkool kun je in deze verantwoorde versie van nasi andere groenten toevoegen die je lekker kunt meebakken. Met krokante kip, spekjes, omeletreepjes en sweet chilisaus maak je dit gerecht extra lekker. Ben je ook een fan van de Italiaanse keuken? Dan is het recept voor koolhydraatarme courgette lasagne het proberen absoluut waard. In plaats van traditionele lasagnebladen gebruik je geschaafde courgette. Dankzij de rijke mix aan rundergehakt, groenten, kruiden en Parmezaanse kaas mis je de pasta geen moment.

Nachoschotels met huisgemaakte guacamole

Iets dat je als student ook eindeloos zult doen is borrelen. Of je nu graag borrelt met een biertje of een wijntje, een paar overheerlijke borrelhappen mogen natuurlijk niet aan je borrelmomentje ontbreken. Bij Woonopjezelf zijn we fan van nachoschotels. Nacho’s kun je zowel met vlees als vegetarisch bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren, zoals met gehakt, kip en extra veel groenten. Met zelfgemaakte guacamole maak je elke nachoschotel helemaal compleet. Op de kookblog vind je een leuk basisrecept voor guacamole – ook wel bekend als avocadodip uit Mexico – die je super simpel kunt maken. Zo houd je extra veel tijd over om samen met je studiegenoten te proosten! 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.