Je ziet regelmatig blogs over de inspirerende keukentrends van 2024 voorbij komen, daarin worden vaak ook de nieuwste trendkleuren uitgelicht. Maar dit zijn niet altijd de kleuren die uiteindelijk de populairste worden. Ben je nog op zoek naar de geschikte kleur voor jouw nieuwe keuken en ben je benieuwd wat momenteel echt populaire kleuren zijn? Wij hebben de populairste keuken kleuren voor je op een rijtje gezet.

Bruine keukens

Wanneer je denkt aan populaire kleuren, denk je misschien niet direct aan bruin. Dat terwijl dit wel een kleur is die vaak voorkomt. Het gaat dan voornamelijk om de lichte bruintinten zoals beige of een andere zandtint. Hiermee creëer je een warme en minimalistische keuken, welke momenteel ook razend populair is. Daarnaast zijn houten keukens ook nog steeds erg in trek en laat het meeste hout nu ook bruin zijn. Dat maakt bruin dus een van de populairste keuken kleuren is!

Roze keukens

Nog zo’n kleur die je misschien niet verwacht: roze! De afgelopen periode zagen we in de ene na de andere keukenwinkel een roze keuken verschijnen. Ook op social media en magazines zien we de roze kleur steeds vaker verschijnen. Omdat je zo vaak roze keukens voorbij ziet komen, raken veel mensen erdoor geïnspireerd. Er wordt dan ook daadwerkelijk steeds vaker voor een roze keuken gekozen. Dat betekent niet dat dit een volledige, knalroze, keuken is. Er wordt vaak voor een pasteltint gekozen. De fronten van de keuken krijgen dan deze pasteltint en worden gecombineerd met een wat meer ingetogen kleur of materiaal. Zo voorkom je dat je een hele drukke ruimte creëert.

Grijze keukens

Hou jij het liever toch wat neutraler? Ook de grijze kleur is nog steeds erg populair. Dit komt door de veelzijdigheid van de kleur. Je kunt grijs met heel veel andere kleuren en materialen combineren, wat natuurlijk ideaal is. Daarnaast kiezen ook veel mensen voor een tijdloze keuken, waarbij de grijze kleur ook uitkomst biedt.

Groene keukens

De groene kleur heeft de afgelopen jaren echt z’n intrede gemaakt. Omdat groen uit vele verschillende tinten bestaat, kun je er alle kanten mee op. Waar voorheen vooral voor een wat donkerdere, mineraalgroene kleur gekozen werd, is de Jadegroene kleur nu juist weer heel erg populair. Omdat er zoveel verschillende tinten zijn, past een groene kleur ook bij vele interieurstijlen. Dat is vooral ideaal wanneer je een open keuken hebt!

Blauwe keukens

Het creëren van een huiselijke keuken staat bij veel mensen hoog op het wensenlijstje. Een kleur die daar goed bij past, is blauw. De meeste blauwtinten hebben een hele warme en sfeervolle uitstraling, wat natuurlijk goed past bij een huiselijke sfeer. Bovendien is ook blauw in verschillende tinten verkrijgbaar, waardoor je de kleur goed kunt afstemmen met de rest van de ruimte.

Kies de kleur die bij jou past

Spreken de kleuren uit dit rijtje je niet echt aan? Dat is geen probleem! De meeste keukenwinkels bieden nog veel meer keuken kleuren aan. Je kunt dus gewoon voor de keuken kleur kiezen die jij in gedachten hebt. Wanneer je twijfelt tussen een aantal kleuren kun je natuurlijk ook altijd bij een keukenwinkel om advies vragen. Daar staan vaak adviseurs voor je klaar die je van deskundig en eerlijk advies kunnen voorzien.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.