De nieuwste trend voor in de woonkamer is tegenwoordig een doorkijkhaard. Nou ja alleen een trend voor in de woonkamer is het niet echt. Een doorkijkhaard is namelijk een haard die in twee kamers zichtbaar is. Dit is mogelijk omdat de haard in een muur tussen twee kamers is gebouwd. Doordat de ramen van de haard doorzichtig zijn kun je van de ene kamer naar de andere kamer kijken. Hiermee onderscheid een doorkijkhaard zich van andere haarden en kachels. Een doorkijk gashaard is een goede aandachtstrekker. Niet alleen in één kamer, maar zelfs in twee kamers is dit een echte eyecatcher. Naast dat een doorkijkhaard heel mooi in het interieur staat, heeft het ook andere voordelen die misschien niet iedereen weet.

Twee keer zo veel plezier

Met een doorkijkhaard heb je eigenlijk twee haarden in één. De haard is namelijk niet alleen mooi om naar te kijken, maar het verwarmt beide kamers ook nog eens. Het is natuurlijk logisch dat een haard warmte afgeeft, maar je kan misschien denken dat een doorkijk gashaard niet genoeg warmte kan geven om twee kamers te verwarmen. Een doorkijkhaard werkt echter hard genoeg voor twee.

Hou er wel rekening mee dat je alleen met een gashaard niet heel de ruimte kunt verwarmen. Net als bij andere haarden en kachels zal je waarschijnlijk ook de verwarming aan moeten zetten. Haarden en kachels zijn ook meer bedoeld om extra warmte te geven, zodat je de verwarming niet zo hoog hoeft te zetten. In veel huizen zit namelijk maar een thermostaat. Deze ene thermostaat bedient de verwarming voor het hele huis. Als je echter een groot deel van de dag in een kamer doorbrengt, is het zonde om het hele huis meer te verwarmen. Hier komt een haard handig van pas. Niettemin kan een doorkijkhaard een ruimte makkelijk extra verwarmen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er warmte verloren gaat naar de andere kamer.

Creëer meer ruimte

Een doorkijkhaard helpt ook om een ruimte groter te maken. Alhoewel dit een kamer niet letterlijk groter maakt, geeft het wel de illusie dat de groter is. Zoals al eerder vernoemd werd, wordt een doorkijk haard in een muur die tussen twee kamers in zit geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan een muur die de woonkamer van de eetkamer afscheid. Dit hoeft trouwens niet een volledig gesloten muur te zijn. Een muur die tot de helft van de kamer komt om zo de ruimtes van elkaar te scheiden kan ook gebruikt worden om een doorkijk gashaard in te plaatsen. Een muur tussen twee kamers in is fijn om wat meer privacy in de kamer te hebben. Echter kan het de kamer ook klein aan laten voelen. Met een doorkijkhaard kan je door de muur heen naar de andere kamer kijken. Dit zorgt ervoor dat de kamer optisch groter lijkt dan dat het werkelijk is. Je behoudt zo wel de privacy van de kamer, maar de kamer hoeft niet kleiner aan te voelen. Dit is een voordeel die je alleen krijgt bij een doorkijkhaard.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.