Ben je iemand die totaal niet van groene vingers geniet? Iemand die bij wijze van spreken nog geen kunstplant in leven weet te houden? Dan is de kans groot dat je veel te weinig groen in huis hebt. Dan ben je zeker niet de enige. Er zijn heel veel mensen in ons land die maar weinig tot geen groen in huis hebben. Te weinig tijd of gewoon geen enkele affiniteit zijn hier belangrijke redenen voor. Maar wist je dat interieurbeplanting juist een zeer belangrijke rol in huis kan spelen? Zelfs voor mensen zonder enige groene vingers. In dit artikel lees je precies waarom je eigenlijk meer planten in huis zou moeten halen.

Sfeerverhogend


Wanneer je net in een nieuwe woning bent ingetrokken, is de kans groot dat je je hier nog niet helemaal thuis voelt. Het duurt even voordat je van een huis echt een thuis kunt maken. Daarbij is het fijn om enkele sfeerverhogende elementen toe te voegen. Dingen die jouw woning in één klap een stuk persoonlijker maken. Denk bijvoorbeeld aan foto’s en kunstwerken, maar ook de planten die je kiest, kunnen veel over jouw persoonlijkheid vertellen. Bovendien geven ze direct meer warmte aan de woning.

En geloof ons, als je meer met planten doet, zal je hier ook snel wat kundiger in worden. Daardoor loont het zeker om gewoon eens te proberen om een plant in leven te houden. Lees je in, vraag om informatie aan de verkoper en probeer de plant zo goed mogelijk te verzorgen. Wie weet krijg je er zelfs plezier in.

Heb je totaal geen groene vingers? Geen probleem! Er zijn ook planten die relatief weinig onderhoud vergen en bijna onmogelijk kapot gemaakt kunnen worden. Deze planten zijn de beste keuze voor een ieder die wel van meer gezelligheid en warmte in huis wilt genieten, maar geen tijd (of zin) heeft om deze te verzorgen.

Goed voor de productiviteit


Nu we allemaal meer vanuit huis werken, is de kans groot dat jij ook een werk- of studieplekje in huis hebt gecreëerd. Vind je het echter lastig om je op jouw taken te concentreren? Of lukt het je simpelweg totaal niet om productief bezig te zijn? Dan bieden planten wellicht de ondersteuning die je nodig hebt. Planten leven, ademen en vullen de lucht met meer zuurstof. Hoe hoger het zuurstofgehalte (en hoe schoner de lucht), hoe beter jij je kunt concentreren en efficiënter kunt werken. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer kantoren verrijkt worden met planten.

Mensen halen er voldoening uit

Het klinkt misschien gek, maar het is echt zo. Het verzorgen van planten geeft namelijk een mate van voldoening waar we veel energie uit kunnen putten. Mensen zijn gemaakt om te zorgen. Dat kan voor andere mensen, maar ook voor andere levende wezens (zoals planten) zijn. Met planten breng je een stukje buitenlucht in eigen huis. Een stukje buitenlucht wat je zelf kunt verzorgen. Jouw goede zorgen maken of breken het leven van deze plant. Daar haal je veel voldoening uit.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.