Ga je binnenkort verhuizen? Dan kijk je uiteraard enorm uit naar het moment dat alle verbouwingswerkzaamheden zijn gedaan en de meeste spullen op hun plek staan. Hét moment waarop je eindelijk kunt ontspannen en kunt genieten van je nieuwe stulpje. Natuurlijk wil je jouw nieuwe woning dan ook ontzettend graag showen aan je familie en vrienden. Dat vraagt om een klein feestje. Zo voorkom je bovendien ook nog eens dat je de komende weken ieder weekend iemand over de vloer hebt. Gewoon in één keer feesten en genieten van een fantastische housewarming party en je geluk kan niet op.

Benieuwd hoe je dit moet aanpakken? In dit artikel lees je precies waar je aan moet denken om de beste housewarming party ooit te organiseren.

Regel een partytent

Natuurlijk wil je graag je huis laten zien, maar wie weet is daar niet alle ruimte om alle gasten te kunnen ontvangen. Dan vier je het natuurlijk gewoon lekker in de voor- of achtertuin. Gezellig met z’n allen onder een partytent. Bovendien kan dit bij vrijwel alle weersomstandigheden. Met een goede, kwalitatieve partytent organiseer jij zowel in de winter als de zomer het perfecte tuinfeestje.

Nog een voordeel is dat je zo mensen om de beurt mee naar binnen kunt nemen om het huis te laten zien. Zo heb je meer aandacht voor de gasten en kunnen ze daarna genieten van ieders gezelschap buiten. Let er wel op dat je een kwalitatieve partytent koopt, dan weet je zeker dat je tent het niet halverwege je feestje begeeft. Neem eens een kijkje op www.partytent-online.nl, daar zit zéker wat voor je tussen.

Maak een gastenlijst

Voordat je de housewarmingparty goed kunt voorbereiden, is het natuurlijk eerst belangrijk om te weten wie er komt. Hoeveel gasten zullen er zijn? Als je die informatie niet hebt, dan wordt het heel lastig inkopen doen. Begin daarom altijd met het maken van een gastenlijst en verstuur de uitnodigingen vroegtijdig. Hou er rekening mee dat er altijd wel last-minute afzeggingen zullen zijn.

Nodig in elk geval de mensen uit die hebben geholpen bij de verhuizing, goede vrienden, familie en eventueel collega’s waar je het goed mee kunt vinden. Je kunt er ook voor kiezen om de nieuwe buren uit te nodigen. Een leuke manier om elkaar eens te ontmoeten.

Komen de buren niet? Vergeet deze dan niet te verwittigen over mogelijke geluidsoverlast. Je wilt immers niet direct klachten krijgen of een slechte indruk achterlaten bij je nieuwe buren. Het spreekwoord ‘beter een goede buur, dan een verre vriend’ klopt immers nog altijd.

Maak lekkere hapjes en drankjes

Een housewarming organiseren is niet iets wat je dagelijks doet. Daarom is het juist leuk om lekker uit te pakken. Bedenk daarom goed welke hapjes en drankjes je gaat serveren. Maak bijvoorbeeld zelf cocktails, serveer lekkere borrelhapjes of laat iedereen mee-eten van een heerlijk buffet.

Houd ook rekening met eventuele voedselallergieën en andere voorkeuren. Komen er ook kinderen? Zorg er dan voor dat er voldoende lekkers is wat zij ook mogen en kunnen eten. Zo is iedereen in een opperbeste stemming tijdens jouw housewarming party.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.