Je brengt doorgaans aardig wat tijd door op de plek waar je woont. Het is dan belangrijk dat je voor jezelf een prettige leefomgeving creëert. Niet alleen in de woonkamer waar je lekker wilt relaxen en ontspannen, maar ook in de slaapkamer. Een goede nachtrust is van groot belang om de volgende dag weer met nieuwe energie te beginnen. Een luchtbevochtiger slaapkamer zorgt daarbij voor een optimale luchtvochtigheid in alle seizoenen.

1. Ventileer iedere dag

Het ventileren van je huis is van groot belang om een gezonde en daarmee prettige leefomgeving tot stand te brengen. Zet daarom elke dag het raam even open en het liefst meerdere ramen om in een optimale ventilatie te voorzien. Je huis wordt er lekker fris van en er is sprake van een positieve invloed op het leefklimaat.

2. Neem planten in huis

Planten brengen gezelligheid en sfeer in huis, maar zorgen ook nog voor wat extra’s. Zo zijn er planten die de lucht in huis zuiveren. Bovendien voorziet de natuurlijke uitstraling van planten in een rustgevend effect. Het is uiteraard mogelijk om kleine planten en grote planten elkaar te combineren.

3. Houd de luchtvochtigheid op peil

Het is in iedere woning, maar ook in bedrijven van belang om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zo is het mogelijk om een luchtbevochtiger in de slaapkamer te plaatsen om elke dag uitgerust op te staan. Of om van een droge hoest af te komen, want een optimale luchtvochtigheid beperkt de aanmaak van slijm. Ook heeft het een positief effect op je huid en haar. De luchtvochtigheid is niet alleen in de slaapkamer van belang, maar ook in de woonkamer en andere grote ruimtes. Het is dan wel belangrijk om in dat geval een luchtbevochtiger grote ruimte aan te schaffen. Daarbij kan je denken aan een ruimte met een oppervlak vanaf 40 m2.

4. Haal stof weg en houd het weg

Stof als een dikke laag op meubels en objecten laat de ruimte er onverzorgd uit zien en is niet echt een basis voor een prettige leefomgeving. Daarom is het belangrijk om stof weg te halen en natuurlijk het liefst weg te houden. Gebruik een stofdoek of lichtvochtige doek om oppervlakken van stof te ontdoen en denk ook aan de kleine spulletjes. Verder is het aan te raden om schoonmaakmiddelen zonder chemicaliën te gebruiken. Zo houd je leefomgeving stofvrij, fris en creëer je optimale omstandigheden om prettig in de ruimte te verblijven.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.