Met de zomer achter de deur zit u met het kouder wordende weer weer iets vaker in uw woonkamer. Belangrijk dus dat deze er gezellig en sfeervol uitziet. Maar hoe creëert u sfeer in uw woonkamer? We vertellen het u graag.

Kleur

Maak gebruik van warme kleuren in uw interieur. Dit kan in zowel meubels, behang of verf en in accessoires. Zoek naar kleuren die u mooi vindt en leg ze naast elkaar. Zo kunt u selecteren welke kleuren goed bij elkaar staan en welke mooi zijn op de muur en welke in een klein accessoire.

Licht

De hoeveelheid licht is erg bepalend voor de sfeer, zo zorgen Tl-buizen voor een koude en kille uitstraling en kaarsjes voor een warm gevoel. Ook zijn er lampen met het warme gevoel van een kaarsje. Zo zorgen dimlichten en sfeerlampen voor, u raad het al, meer sfeer. Ook is het belangrijk om te kijken naar het aantal watt van uw lampen. Voor sfeerlampjes doet u er verstandig aan een lagere watt te kiezen.

Consistentie

Zorg voor een geheel in uw interieurstyling wat betreft kleur, stijl, patronen en materialen. Gebruik niet 50 kleuren door elkaar, maar kies bijvoorbeeld 3 kleuren die bij elkaar passen en laat deze door uw hele woonkamer terugkomen. Zo zorgt u voor een kleurrijke, maar rust uitstralende look.

Kaarsen

Naast gewone lampen zorgen kaarsen voor een hoop sfeer. Kaarsen komen in verschillende kleuren en vormen en hebben vaak leuke houders. Deze kunt u dan combineren met een beeldje of een fotolijstje en zo brengen kaarsen ook een hoop gezelligheid overdag, zonder dat u ze aan hoeft te steken.

Planten

Planten halen gezelligheid in huis. Naast het bosje bloemen op de keukentafel zorgen kamerplanten het hele jaar door voor sfeer in huis. En naast dat het erg gezellig staat zorgt een kamerplant voor een schone lucht, een betere concentratie en verbeteren ze de akoestiek in huis.

Accessoires

Accessoires maken uw woonkamer helemaal af. Denk hierbij aan schilderijen, beeldjes of fotolijstjes. En maak de accessoires dan ook persoonlijk: beeldjes van een vakantie of foto’s en schilderijen van mooie momenten uit uw leven.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.