Ga je binnenkort op jezelf wonen? Of heb je wellicht plannen om dit in de nabije toekomst te gaan doen? Dan kun je de komende tijd goed gebruiken om alvast een flinke uitzet bij elkaar te sparen. Houd er rekening mee dat je straks voor veel meer kosten komt te staan dan toen je nog bij je ouders inwoonde. Waarschijnlijk heb je nu nog relatief weinig vaste lasten, waardoor je over alle mogelijkheid beschikt om alvast flink te sparen en spulletjes te verzamelen. Toch kan dit knap lastig zijn. Waar moet je immers allemaal aan denken? Welke spullen zijn noodzakelijk om alvast een goede start te maken? Wij zetten een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje en geven je tips hoe je deze uitzet zo snel mogelijk bij elkaar krijgt!

Loop door je ouderlijke woning

Voordat je een uitzet op kunt stellen is het eerst belangrijk om eens door je ouderlijke woning te lopen. Bekijk goed welke meubels er in iedere ruimte aanwezig zijn. Let ook op de kleine dingen die snel vergeten worden. Zo zal je het waarschijnlijk niet snel vergeten om een bed van Weidswonenenslapen aan te schaffen, maar is het kopen van nieuwe dekbedovertrekken iets wat je snel vergeet.

Kijk daarom niet alleen naar het grotere geheel, maar trek ook eens de lades en kasten open. Wat ligt daar wat ook niet in jouw eigen woning mag ontbreken? Schrijf dit direct op, zodat je het niet meer kunt vergeten. Zo heb je al een zeer compleet lijstje in handen.

Vraag spullen voor je uitzet

In de maanden of misschien zelfs wel jaren voorafgaand aan de verhuizing kun je al een heleboel meubels en andere noodzakelijke spullen bij elkaar verzamelen. Maak tevens gebruik van speciale gebeurtenissen. Weet je doorgaans niet wat je voor je verjaardag, Kerstmis of Sinterklaas moet vragen? Geef dan nu simpelweg je uitzetlijstje door en vraag spullen die je later kunt gebruiken. Zo bespaar je uiteindelijk een heleboel geld. Alle kleine beetjes zullen immers helpen.

Je kunt er ook voor kiezen om bij iedere gelegenheid geld te vragen en dit op te sparen om een groter item op je lijstje aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan de dekbedden 4 seizoenen van Weidswonenenslapen. Een functioneel cadeau wat doorgaans best wel prijzig kan zijn. Met het gespaarde geld heb jij deze helemaal gratis. 

Vraag vrienden om hulp

Lukt het je maar niet om een compleet lijstje op te stellen? Of heb je telkens het idee dat je iets vergeet? Vraag dan vrienden – die natuurlijk al op zichzelf wonen – om hulp. Zij kunnen jou waarschijnlijk prima adviseren bij noodzakelijke items die snel vergeten worden. Zo bespaar je jezelf een enorme zoektocht en kom je eenmaal verhuisd ook niet tot de conclusie dat je de helft vergeten bent. Wel zo prettig!

Spullen opslaan

Natuurlijk moet je wel een plekje hebben om al deze verzamelde spullen op te slaan. Hoewel kleine spullen zoals decoratie items, bestek en hoofdkussens eenvoudig in je huidige slaapkamer opgeborgen kunnen worden, zal dit voor grote spullen waarschijnlijk niet gelden. Bekijk daarom eerst met je ouders wat mogelijk is en bepaal vervolgens of het verstandig is om tijdelijk een loods te huren. Zo weet je zeker dat je je spullen veilig kunt opslaan.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.