Kurk op rol is een populaire manier om de wanden te bekleden. Dat komt omdat het heel veel leuke mogelijkheden met zich meebrengt. Zo maak je de muur bijvoorbeeld multifunctioneel. Wat is een loft als je niet voor multifunctionele oplossingen gaat? Daarom ben je er gaan wonen. Al past het ook prima in andere soorten woningen. Het zijn juist dit soort zaken die ertoe doen. Daarom is het ook zo leuk om eens te gaan kijken hoe je met de kurk moet werken. Er zijn allerlei leuke tips om direct te gebruiken.

Kurk op rol gemakkelijk aanbrengen

Het eerste voordeel van kurk op rol is dat het zeer gemakkelijk aan te brengen is. Dat komt omdat het op een rol wordt aangeleverd. Je kunt het daardoor bijna direct op de wand uitrollen. Dit kan ook eigenlijk op elke ondergrond. Let alleen wel even op. Wanneer de ondergrond wat ruwer is, dan is het ook aan te raden voor een wat dikkere rol kurk. Alleen al omdat je het dan wat beter egaal kan aanbrengen. Dat zijn natuurlijk wel de belangrijke zaken om op te letten. Zo gaat het er echt mooi uitzien.

Combineren met andere trends

Je kunt kurk op rol ook mooi combineren met andere trends. Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk om te kijken hoe de combinatie van kurk met whitewash schilderen uitpakt. Dit kan weleens heel leuk staan. Mits je daar de woning voor hebt natuurlijk. Het hangt ook af van het licht en van de verdere inrichting. Dat neemt niet weg dat het wel een aantrekkelijke optie kan zijn wanneer je je woning een frisse nieuwe look gaat geven. Let wel even op hoe je alles dan op de juiste manier aanbrengt. Het moet er ook wel goed uitzien.

De bruikbaarheid van de muur

Het leuke van kurk op rol op de wanden is dat je daarmee de bruikbaarheid vergroot. Je maakt eigenlijk gewoon een groot prikbord van je wand. Dat is wel zo fijn, want daar kan je dan allerlei leuke boodschappen op kwijt. Of je gebruikt het om foto’s en lijstjes op te hangen. Zo kan je iedere keer je wand veranderen en blijft het dynamisch. Dat is fijn omdat je daardoor ook minder snel erop uitgekeken raakt. Dat is wat je het liefst hebt in je eigen woning. Daarom is kurk meer en meer een optie.

Heel veel verschillende mogelijkheden

Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden die je kan toepassen met kurk op rol. Dat komt bijvoorbeeld omdat het materiaal in verschillende diktes wordt aangeboden. Zoals eerder al aangegeven is dit belangrijk met het oog op de ondergrond. Het is echter ook belangrijk met het oog op de vorm van gebruik die je voor ogen hebt. Daarnaast is het ook fijn om te weten dat er wat verschillende kleurtinten zijn te krijgen. Zoals ook de rollen wat breder en wat smaller kunnen zijn. Daardoor kan je dus ook op een geheel eigen manier patronen erin aanbrengen.

Jaren plezier ervan hebben

Het fijne aan kurk op rol is dat het ook materiaal van goede kwaliteit is. Dat betekent dus dat je er ook lange tijd plezier van kan hebben. Het zal niet snel slijten of verkleuren. Je kunt het aanbrengen en er dan jaren geen omkijken naar hebben. Dit is wel zo gemakkelijk. Juist om die reden is het dus ook een populair materiaal. Iedereen kan op deze manier heel gemakkelijk de wanden bekleden en verder geen zorgen meer hebben. Dit is ook precies wat voor veel mensen de overweging is om voor deze optie te kiezen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.