Ga je binnenkort op jezelf wonen? Dan vraag je jezelf vast wel eens af hoe je dit straks allemaal gaat doen. Je zal namelijk voor enorme hoge kosten komen te staan. Zeker wanneer je helemaal alleen komt te wonen. Hierbij moet je niet alleen denken aan de kosten voor de hypotheek of de huur, verzekeringen en elektriciteit, water en licht, maar ook aan de uitzet. Hou je iedere maand dan nog wel voldoende geld over?

Het feit dat je nu dit artikel zit te lezen zegt in elk geval al dat je heel goed op weg bent. Je snapt dat op jezelf wonen veel kost en komt hierdoor straks niet voor vervelende financiële verrassingen te staan. Daarnaast hebben we goed nieuws: met behulp van enkele bespaartips hoeft op jezelf wonen echt geen financiële aanslag te zijn. Hierbij moet je echter wel prioriteiten stellen. Hoewel je als moderne jongvolwassene natuurlijk dolgraag over de meest high-tech apparatuur wilt beschikken, is het wel belangrijk om keuzes te maken. Een tweedehands laptop kan bijvoorbeeld net zo goed werken als een geheel nieuw model. Ben jij benieuwd hoe je kunt besparen op elektrische apparaten zodra je op jezelf gaat wonen? Lees dan snel verder!

Neem oude apparaten mee

Je hebt vast wel al wat oude apparatuur in je huidige kamer staan. Waarom zou je je computer dan achterlaten? Omdat je hoopt in je eigen woning toch een nieuw model te kopen? Bedenk goed dat het financieel gezien vooral het eerste jaar heel erg wennen is. Je komt voor kosten te staan waar je zelf nog nooit over nagedacht had. Daarom adviseren wij om vooral dit eerste jaar rustig aan te doen met het aankopen van nieuwe spullen.

Wees dankbaar voor de spullen en apparaten die je gewoon mee mag nemen en maak hier voorlopig nog even gebruik van. Als ze vroeger voldoende waren, zullen ze dit in je eigen woning ook zijn. Op de lange termijn kan je altijd nog investeren in wat nieuws. 

Koop tweedehands

Wist je dat er tweedehands enorm veel te vinden is op het gebied van apparatuur? Bekijk alleen maar eens het aanbod op Marktplaats. Er zijn ontzettend veel particuliere aanbieders die hun oude apparaten voor scherpe prijzen verkopen.

Bedenk wel goed dat kopen bij een particuliere aanbieder wel enkele risico’s kent. Je weet namelijk nooit hoe er met het apparaat is omgegaan. Bovendien kunnen de verkooppraatjes heel mooi zijn, maar kan dit in de praktijk nog wel eens tegenvallen. Bega dus geen miskoop en kies bij voorkeur voor een externe aanbieder of een refurbished laptop. Zo weet je zeker dat je nog over extra garantie beschikt en bega je minder snel een miskoop. Dat zou immers zonde zijn van jouw zuurverdiende centen.

Schaf een tablet aan

Werk je eigenlijk nooit thuis en game je vrijwel altijd via je smartphone of op je gameconsole? Dan is de aanschaf van een nieuwe computer of laptop natuurlijk niet noodzakelijk. We kunnen uiteraard wel begrijpen dat je toch nog over een fijne gadget in huis beschikken. Ideaal als je even een avondje op de bank hangt en toch nog even snel en efficiënt de werkmail wil beantwoorden. In dat geval biedt een goedkope tablet kopen bij Remarkt.nl solaas. Zo heb je overal toegang tot jouw accounts en je bent ook nog eens een stuk minder geld kwijt!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.