Een klassieke houthaard heeft een prachtig, romantisch uiterlijk en is een automatische sfeerverhoger voor je woonkamer. Wist je dat ook de pelletkachel steeds populairder wordt? Een pelletkachel lijkt op een houtkachel en gebruikt ook hout als brandstof, maar dan in de vorm van houtpellets. Een pelletkachel heeft verschillende kenmerken en voordelen die hem anders maken dan een gewone houtkachel. Of deze kachelsoort bij jou past, is dus afhankelijk van wat jij belangrijk vindt aan een kachel. In dit artikel vertellen we je meer over dit soort kachels. Wil je erachter komen of een pelletkachel iets voor jou is? Lees dan snel verder!

De werking van een pelletkachel

Een pelletkachel beschikt over een ingebouwd reservoir, waar je de pellets in kunt opslaan. Je hoeft de pellets niet aan te steken; wanneer je de kachel aanschakelt, worden de pellets automatisch van het reservoir naar het branderbed verplaatst. Daar worden ze aangestoken en verbrand. Je kunt de kachel gemakkelijk aan- en uitschakelen, waardoor je veel controle hebt over de hoeveelheid warmte die de haard produceert. Het ontsteken en doven van de kachel gaat automatisch, anders dan bij een houthaard. Ook zorgen de houtpellets voor een relatief schone verbranding. Daardoor heeft je omgeving minder last van de rook die je kachel uitstoot.

Een verrijking voor je woonkamer

Een pelletkachel kopen kan een echte verrijking voor je woonkamer zijn. Ze hebben naast het gebruiksgemak ook verschillende andere voordelen. Zo heeft een moderne pelletkachel een hoog rendement. Hoe beter de houtkorrels in de pellets samengeperst zijn, hoe schoner ze branden en hoe meer brandstof ze in zich hebben. Dat zorgt ervoor dat je lang van de warmte van de kachel kunt genieten. Ook is een pelletkachel makkelijk te installeren, waardoor je ze op verschillende plaatsen in je huis kunt zetten. Wil je je pelletkachel vrijstaand neerzetten, of juist in een bestaande haard of nis laten plaatsen?

Kies je een pelletkachel of een houtkachel?

Je eigen voorkeuren en wensen bepalen of een houtkachel of pelletkachel het beste bij jou past. Een specialist op het gebied van kachels, zoals Kachels- en Haardenwinkel, kan je helpen bij het maken van de juiste keuze. Ook voor een opruiming van houtkachels kun je bij zo’n specialist terecht. Je vindt er niet alleen volledige binnen- en buitenkachels, maar ook accessoires en onderdelen. Dat zorgt ervoor dat er altijd een haard tussen zit die precies bij jouw wensen past.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.