Tips voor materialen

Kies het juiste gereedschap en materiaal als u wilt gaan schilderen. Gebruik om te beginnen goede kwasten en rollers voor snellere en betere resultaten. Wees niet zuinig met kwasten, want die bepalen grotendeels het eindresultaat. Voor acrylverf kunt u een penseel met synthetische haren gebruiken. Borstels met dierenhaar zijn meer geschikt voor alkydverf. Losse haren verwijder je snel door de nieuwe borstel meerdere keren over schoon schuurpapier te wrijven. Investeer ook in goede afplaktape en kijk goed of deze ook geschikt is voor uw ondergrond. Sommige soorten tape kunnen langer en beter blijven plakken dan andere. Bij materiaal is verf natuurlijk ook heel belangrijk, u kunt hiervoor naar de plaatselijke bouwmarkt of online verf bestellen.

Tips voor technieken

Muren met hardnekkige vocht- of nicotinevlekken moeten voorbehandeld worden met primer. Wanneer de muur voor de eerste keer wordt geverfd, moet een vaste laag worden aangebracht om te voorkomen dat deze wordt ingetrokken. Schuren is niet alleen nodig om ongewenste oppervlakte defecten te verwijderen. Ook als het oppervlak al glad is, is schuren belangrijk. Het bevordert de hechting van de nieuwe laag verf aan de muur. Vergeet niet om het schuurstof te verwijderen na het voltooien van deze handeling. Het is belangrijk om het oppervlak voor het schilderen stofvrij te maken. Wanneer het stof op de vloer na het schuren met een stofzuiger wordt verwijderd, kan dit voorkomen dat een windvlaag het stof in de gelakte verf blaast.

Indien mogelijk moet onbehandeld hout aan alle kanten worden geverfd. Als u dit niet doet, dan kan het kromtrekken of komt er vocht via de ongelakte delen in het hout. Wilt u even pauzeren, wikkel dan uw penseel in plasticfolie en sluit het af met een rubberen band. Zet de borstel vervolgens op een koele plaats. Als je na een dag doorgaat met schilderen, wikkel het penseel dan in aluminiumfolie of een plastic zak. Het is makkelijker en milieuvriendelijker dan schoonmaken. Voordat u de verfbus opent, moet u het stof op het deksel wegblazen. Dit voorkomt dat de lak direct vuil wordt.

Als u bij het openen van de verfbus de deksel voorzichtig op meerdere plaatsen optilt, vervormt deze niet en kunt u de bus na gebruik weer sluiten. Dompel de kwast altijd halverwege in het midden van de verfbus. Hoeveel lagen verf, beits of vernis je moet aanbrengen hangt af van de ondergrond en het materiaal dat je kiest. Meestal zijn één primer en twee tot drie lagen verf voldoende. Voor voldoende laagdikte, dekking, elasticiteit en duurzaamheid zijn verschillende lagen nodig. Zodra de verf in een paar slagen is uitgehard, verft u van boven naar beneden. Verdeel vervolgens de verf van links naar rechts. Strijk tot slot de laatste van boven naar beneden.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.