Vermoeid stap je de bus of trein uit en loop je te zoeken naar je fiets. Hé, je had hem toch op die ene plek gezet? Helaas is je fiets nergens meer te bekennen. Na enige tijd te hebben gezocht, kom je tot de conclusie dat je fiets gestolen is. Verdorie, want je wilde nog zo snel naar huis gaan. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen te bedenken. Zo kun je bij sommige verzekeraars zelfs gebruik maken van een thuisbrengservice en wordt de schade vergoed. Hoe dat precies werkt, vertellen we in deze blog. Lees dus snel verder!

Ga na wie jouw fiets heeft meegenomen

Nadat je jouw fiets nergens meer terug kunt vinden, is het tijd om goed na te denken. Is het namelijk wel een fietsendief geweest, of kan het ook de gemeente zijn? Vooral in veel onbeveiligde fietsenstallingen neemt de gemeente af en toe de tijd om oude fietsen die al een tijd niet meer zijn verplaatst, mee te nemen. Deze worden dan opgeslagen in een heus fietsendepot waar je de fiets later kan ophalen. Check de website van jouw gemeente voor meer informatie over deze aanpak. Weet je zeker dat het een dief is geweest die jouw fiets heeft meegenomen? Doe dan zo snel mogelijk aangifte bij de politie.

Aangifte doen bij de politie

Het is belangrijk om zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie. Dit maakt de kans op het weerzien met jouw trouwe tweewieler namelijk groter. Bij het doen van aangifte vraagt de politie om zoveel mogelijk gegevens. Zo wil de politie graag het chip- of framenummer van de fiets weten, die je kunt vinden op het eigendomsbewijs die je hebt gekregen van de fietshandelaar. Kun je deze niet vinden? Dan is het belangrijk om zoveel mogelijk kenmerken van de fiets door te geven, eventueel met foto. Hoe meer gegevens, hoe groter de kans is dat jij jouw fiets eerder terug krijgt. Na het doen van aangifte moet je dit alleen nog even bij jouw verzekering melden.

Informeer de verzekeraar

Nadat je de politie hebt geïnformeerd, is het belangrijk de diefstal ook te melden bij de verzekeraar. Afhankelijk van de verzekeraar zul je bepaalde gegevens moeten doorgeven en versturen. Hopelijk wordt jouw fiets in een paar dagen terug gevonden. Is dat helaas niet het geval? Dan krijg je in veel gevallen geld terug van jouw verzekeraar. Dit bedrag wordt over het algemeen gebaseerd op de huidige waarde van jouw fiets. Met het teruggestorte geld kun jij weer een nieuwe tweewieler kopen. Het afsluiten van een fietsverzekering heeft dus zeker zijn voordelen. Je bent namelijk verzekerd tegen schade en diefstal.

Een goede verzekeraar voor jouw fietsverzekering

Ben je op zoek naar een betrouwbare verzekeraar voor jouw fietsverzekering? Dan is InShared een uitstekende optie. Bij InShared betaal je een lage premie, ben je goed verzekerd en betaal je €0,- aan eigen risico. Daarnaast kun je kiezen tussen een diefstalverzekering of een allrisk verzekering. Tot slot biedt de verzekeraar ook een thuisbrengservice aan bij pech. Sta je ergens in de middle of nowhere en weet je niet meer hoe je thuis moet komen? InShared zet jou snel voor de voordeur af. Ideaal toch?!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.