Een autoverzekering is verplicht. Wel kan je zelf invullen in hoeverre je je auto wilt verzekeren. Een auto is een belangrijk onderdeel geworden van ons leven. Sommige zaken zouden een stuk moeilijker worden zonder auto. Bijvoorbeeld als je werk ver weg is, je kinderen ver op school zitten en laat uit bed komen of als je de week boodschappen gaat doen. Verzekering.nl zet de verschillende autoverzekeringen voor je op een rijtje. Zo kun je zelf bekijken wat het beste bij jou past.

  • Wettelijk Aansprakelijkheid (WA) verzekering

Dit is de verplichte basisverzekering. Ook de goedkoopste. Met deze verzekering is alleen de schade gedekt die bij de ander ontstaat.

  • WA Beperkt Casco verzekering

Dit is de iets uitgebreidere autoverzekering. Schade bij andere is niet het enige wat gedekt wordt in deze verzekering. Ook ruitschade, diefstal, inbraak, storm- en brandschade is inbegrepen.

  • WA  Volledige Casco verzekering

Dit is de meest uitgebreide verzekering. Voor als je bijvoorbeeld echt geen extra kosten aan je auto kan gebruiken. Extra kosten wilt natuurlijk niemand en met deze verzekering krijg je ze ook niet. Naast alle dekkingen die genoemd zijn bij de WA Beperkt Casco, zijn ook schade door eigen toedoen en vandalisme gedekt.

Hoe je kiest

De meest logische manier om een verzekering te kiezen is om naar je auto te kijken. Is deze spik en splinter nieuw? Dan is het aannemelijker dat je voor de WA volledige Casco verzekering kiest. Is de auto op zijn einde? Dan ga je toch sneller voor de WA of WA Beperkt Casco verzekering. Als je echt van zekerheid houd kun je natuurlijk altijd nog verder kijken.

Autoverzekering afsluiten

Op Verzekering.nl staan alle autoverzekeringen voor je op een rijtje en kies en vergelijk je snel alle autoverzekeringen. Zo kom je er achter wat bij jou past en waar jij je het veiligst bij voelt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.