Bij de aanschaf van een nieuwe woning breekt er een hele spannende tijd aan. Het inrichten van jouw eigen stulpje is misschien wel het hoogtepunt. Toch wordt hierbij de basis vaak vergeten of slechts haastig gekozen. Wij adviseren om hier juist veel aandacht aan te besteden. De basis is het belangrijkste onderdeel van jouw gehele interieur. Dit kan het interieur maken of breken. En bij het leggen van de juiste basis hoort ook de juiste raambekleding.

Grote kans dat je de afgelopen weken al heel wat op het web rond hebt gespeurd. Op zoek naar de juiste raambekleding. Bij ilumio aangekomen werd je aangetrokken door prachtige houten jaloezieën. Twijfel je nog tussen verschillende vormen van raambekleding of weet je niet zeker of deze houten jaloezieën echt wat voor jou zijn? Laat je dan inspireren en motiveren door de grootste voordelen van houten jaloezieën. Wij zetten ze graag voor je op een rijtje. 

Mooier licht

Jaloezieën worden natuurlijk algemeen geroemd om de mogelijkheid om zelf het licht te controleren, maar houten jaloezieën gaan nog net een stapje verder. Dit materiaal zorgt er namelijk voor dat het licht op een geheel andere wijze wordt gefilterd. Hout zorgt voor een rustige en prettige lichtval. In de woonkamer zorgt dat voor een uitnodigende gloed, terwijl je in de slaapkamer hier heerlijk vrolijk van wakker kunt worden.

Hoger sfeergehalte

In tegenstelling tot robuustere materialen geeft hout ook nog eens veel meer sfeer. Bovendien past het bij alle hedendaagse woontrends. Het gebruik van natuurlijke elementen zien we in vrijwel iedere woontrend terug. Bovendien kan hout zeer eenvoudig gecombineerd worden. Daardoor geniet je heel lang van dezelfde raambekleding en maakt het hierbij niks uit of je de woonstijl ondertussen al hebt veranderd. Meer sfeer, langer plezier en altijd de juiste combinatie met iedere woonstijl. Meer kan je niet wensen.

Gemakkelijk te reinigen


In tegenstellig tot wat veel mensen denken zijn houten jaloezieën ontzettend gemakkelijk te reinigen. Met een plumeau of licht vochtig doekje maak je hem binnen een handomdraai schoon. Dit in tegenstelling tot heel veel andere vormen van raambekleding waarbij reinigen heel lastig wordt en ze soms zelfs weggehaald worden, simpelweg omdat ze door de jaren heen te vuil zijn geworden. Het grootste voordeel van houten jaloezieën is dat ze tevens heel weinig stof aantrekken. En dat is goed nieuws voor mensen met een stofallergie, want dat bespaart je een heleboel niezen en andere gezondheidsproblemen.


Nemen weinig ruimte in beslag


Het grootste nadeel van de meeste andere raambekleding is dat ze ontzettend veel ruimte in beslag nemen. Ze komen van het raam af, waardoor de ruimte krapper lijkt. En dat is zonde, zeker wanneer de kamer al relatief klein is. Met houten jaloezieën heb je dit probleem gelukkig niet. Omdat de raambekleding strak tegen het raam wordt gemonteerd, neemt deze veel minder ruimte in beslag dan bijvoorbeeld het geval is bij hang- of vouwgordijnen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.