Van een rioollucht in huis kun je flink last hebben. Of de geur nu soms de kop opsteekt, of juist in specifieke ruimtes van je huist blijft hangen, zoals de badkamer: het is iets waar je zo snel mogelijk van af wilt. Een rioollucht in huis is niet alleen onaangenaam en slecht voor je woonplezier, het kan ook duiden op ernstige problemen aan je riool of leidingwerk. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage, een verzakking of een probleem met de ontluchting. Maar het achterhalen van de bron van een rioolstank is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Wat zijn de oorzaken?

Een rioollucht in huis kan verschillende oorzaken hebben. Merk je de stank voornamelijk op wanneer er een flinke regenbui is geweest? Dan is er waarschijnlijk iets aan de hand met de ontluchting van het riool. Het regenwater dat in het riool belandt zorgt er namelijk voor dat de rioollucht omhoog geduwd wordt. Is er een mankement aan de ontluchting, dan wordt de stank door de afvoer naar boven geduwd. Daardoor ruik je de rioolstank al snel in huis. Het kan echter ook ernstigere oorzaken hebben, zoals een lekkage. Een lekkage kan veel schade in huis aanrichten, waardoor het verstandig is acuut actie te ondernemen.

Een rioolstank opsporen

Omdat rioollucht zeer penetrant is, kun je het van een grote afstand al ruiken. Dat maakt het moeilijk de precieze bron te vinden. Gelukkig kan een ontstoppingsbedrijf je helpen. Dat doen ze door bijvoorbeeld een stankdetectie uit te voeren, waarbij de bron van de rioollucht nauwkeurig kan worden gedetecteerd. Ook kunnen ze andere bijkomstige problemen die je misschien ondervindt, zoals de aanwezigheid van motmuggen in je huis, snel verhelpen. Een ontstoppingdienst in Alkmaar is bijvoorbeeld Michel Doorn, die problemen zoals een verstopping al binnen een half uur kunnen verhelpen. Zo blijf je niet te lang met een rioolprobleem zitten.

Een ontstoppingsbedrijf weet raad

Niet alleen bij een rioolstank, maar ook bij andere rioolproblemen kan een ontstoppingsdienst hulp bieden. Denk bijvoorbeeld aan een septic tank legen, verstoppingen oplossen en lekkages verhelpen. Een probleem aan het riool is niet alleen onprettig, maar kan op den duur ook gezondheidsrisico’s met zich mee brengen. Wacht dus niet te lang wanneer er zich een probleem aan je riolering voordoet, en schakel op tijd hulp in. Dat voorkomt ernstige schade en zorgt ervoor dat je snel van je rioolprobleem af bent.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.