Planten komen voor in alle soorten en maten. Niet alleen in de natuur en in de tropen, ook bij je thuis! Er zijn verschillende soorten kamerplanten die niet alleen mooi ogen, maar ook nog eens goed zijn voor je luchtkwaliteit in huis. Check hieronder onze favoriete kamerplanten.

De pannenkoekplant

Deze plant heeft hele schattige bladeren: namelijk in de vorm van kleine rondjes met witte stipjes. Ze lijken wel op pannenkoeken, daarom de naam. Deze plant heeft weinig zorg nodig, ideaal dus als je weleens vergeet om je planten water te geven. Alleen al wat zonlicht doet deze plant goed! En hij staat ook nog eens schattig.

De Aloë Vera vetplant

Aloë Vera ken je vast wel: het middeltje is bijna overal wel goed voor. Aloë Vera gel komt dus van deze plant, die je gewoon thuis in je slaapkamer kunt zetten. Het liefst wel op een plek waar de zon schijnt, deze plant heeft namelijk veel zonlicht nodig en kan ook goed tegen de volle zon. Alhoewel een afwisseling met half schaduw het beste is.

Goudpalm

In tegenstelling tot de Aloë Vera plant, kan deze plant niet zo goed tegen volle zon. De goudpalm, ook wel Areca Palm genoemd, is een plant die oorspronkelijk uit Madagaskar komt en de verzorging vraagt aardig wat aandacht. Zo is het belangrijk dat de aarde altijd een beetje vochtig blijft en staat de plant graag in de schaduw. Alhoewel dat het wel waard is, want het is een mooie plant!

De spiderplant

De spider plant draagt de naam graslelie in het Nederlands. Het is een frisse plant die je overal in het huis kan plaatsen en ook overal mooi bij staat. De witte randjes aan de groene bladeren staan leuk bij elk interieur. Ook heeft deze plant een groot voordeel: hij heeft een sterke luchtzuiverende werking. Dus je kamer wordt er niet alleen gezelliger op, de lucht wordt ook schoner! De spiderplant is makkelijk in verzorging en heeft twee keer per week water nodig.

Heb jij nog nieuwe planten thuis nodig? Of wil je iemand een plantje cadeau doen? Planten kunnen, mits goed verzorgd, jaren met je meegaan! In welke plant wil jij investeren? Planten bestellen kun je op deze website doen. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.