Tegenwoordig gebeurt bijna alles elektrisch. Zo proberen we het dagelijks leven zo gemakkelijk mogelijk te maken. Maar wist je dat er anno 2021 ook elektrische raamdecoratie bestaat? Hierbij is de keuze enorm. Heel veel populaire gordijnen zijn tegenwoordig met een elektrische bediening verkrijgbaar. Laat bijvoorbeeld vouwgordijnen op maat maken en geniet direct van het gemak van elektrische gordijnen. Toch zijn er natuurlijk ook altijd sceptici. Want waarom zou je voor elektrische gordijnen kiezen als het oude bedieningssysteem ook prima werkt? Het antwoord is simpel: elektrische raambekleding maakt het leven namelijk nét wat gemakkelijker. En waarom zou je hier niet in investeren?

Nog niet geheel overtuigd? Hier volgen 3 redenen om te kiezen voor elektrische raamdecoratie!

1.      Enorm veel verschillende mogelijkheden

Een groot voordeel van een elektrische bediening is dat het tegenwoordig op vrijwel ieder gordijn toepasbaar is. Vouwgordijnen, plissés, jaloezieën en rolgordijnen… you name it! De meeste gordijnen zijn hierbij met een afstandsbediening te openen en te sluiten. Dat betekent slechts één druk op de knop en de gordijnen openen of sluiten zichzelf. Er zijn echter ook al systemen beschikbaar waarbij alle gordijnen in huis op één app worden gezet. Vanaf je smartphone of tablet kun je vervolgens deze app bedienen. Zo hoef je dus helemaal niet meer op te staan om de gordijnen in huis te bedienen. Zelfs niet als deze zich op een andere verdieping bevinden. Dat is pas makkelijk.

2.      Praktischer

Naast dat het heel gemakkelijk is om over elektrische raamdecoratie te beschikken, kan het ook nog eens zeer praktisch zijn. Door de jaren heen zijn de woningen in Nederland namelijk enorm veranderd. En zeker niet iedere woning beschikt over standaard ramen. Door de talloze verschillende afmetingen is het soms best lastig om een geschikt gordijn te vinden. En als je dan éindelijk een geschikt gordijn gevonden hebt, moet je deze natuurlijk ook nog gemakkelijk kunnen openen en sluiten. Iets wat bij zeer hoge ramen of ramen op een vervelende plek vaak niet mogelijk is. Dankzij elektrische raamdecoratie is dit probleem voorgoed verleden tijd. Je kunt deze simpelweg van afstand bedienen, waardoor je je nooit meer in de vreemdste bochten hoeft te wringen.

3.      Fijn voor senioren

Elektrische raambekleding wordt ook steeds vaker toegepast bij senioren of mensen die slecht ter been zijn. Zij hebben vaak moeite om zich eenvoudig door het huis te verplaatsen. Bovendien missen ze vaak de kracht om gordijnen te openen en te sluiten. Dankzij een elektrisch bedieningssysteem is het voor hun weer een stuk gemakkelijker om de gordijnen te bedienen. Hierdoor zal het wooncomfort enorm toenemen.

Iets wat overigens niet alleen geldt voor senioren en mensen die slecht ter been zijn, maar ook voor gezinnen met jonge kinderen. Een gordijn in de slaapkamer van de kinderen is vaak te lastig om voor het kind zelf te openen. Dit gaat te zwaar of ze weten simpelweg niet hoe ze dit moeten doen. Een elektrisch systeem kunnen de meeste kinderen echter wel eenvoudig onder de knie krijgen. Zo leer je je kind zelf zijn of haar raambekleding te openen en te sluiten en weet je zeker dat dit op de juiste manier zal gebeuren.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.